IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda обеща хибриден Superb през 2019

До десетилетие чехите вече ще имат гама от 5 екологични модела

Skoda обеща хибриден Superb през 2019

През 2019 година Skoda ще представи плъг-ин хибридна версия на най-големия си модел Superb, съобщи Automobilwoche, като цитира представител на компанията. 

Skoda ще представи хибридна версия на Superb през 2019 година

Хибридната техника за Superb идва оj Passat GTE на Volkswagen, на борда на който има 4-цилиндров бензинов двигател с турбо и електромотор. От Skoda вече обявиха, че до 2025 година чешката компания ще предлага 5 модела с хибридно и електрическо задвижване. 

 

Малко след пазарната премиера на хибридния Superb, който се радва на силно представяне на пазара като седан и комби, ще се появи и първият електрически модел на чешката марка на Volkswagen. От Skoda не са уточнили какъв ще е този модел, но най-вероятно ще видим електрическа версия на мъника Citigo, създадена на базата на VW eUp. За другите модели в екологичната гама на Skoda все още няма информация. 

 

Това обаче трябва да се промени в началото на следващата година, за когато е предвидено представянето на плановете на Skoda за лансирането на хибридни и електрически модели. Skoda навлиза сравнително късно на пазара на хибриди и още по-късно при електромобилите, но обяснението на чехите винаги е било, че тези варианти на масовите модели са доста по-скъпи. И това е факт, въпреки че чехите ползват техника, идваща от Volkswagen. Същият аргумент беше използван и относно електромобилите, които носят на борда си доста скъпи батерии. 

 

Сега обаче екологичните модели – хибриди и електрически возила, ще навлизат все по-сериозно в гамите на всички производители, тъй като стандартите за вредни емисии стават все по-строги. А в случая на Skoda, на електромобилите се гледа и като ключов фактор за успех на китайския пазар, който тепърва се отваря към екологичните модели, солидно подкрепени от властта в комунистическата държава.

Тагове: skoda skoda superb
0 от 500