IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar на печалба за пръв път от десетилетие

Компанията представи дебютния си електрически SUV - с 400 коня мощност и 500 км пробег

Jaguar на печалба за пръв път от десетилетие

След дълги години на червено марката Jaguar най-после ще излезе на печалба през 2016, става ясно от отчета на Tata Motors. Британската Jaguar Land Rover е собственост на индийския гигант.


Jaguar на печалба за пръв път от десетилетие


През третото тримесечие на годината продажбите на Jaguar са скочили с безпрецедентните 84 на сто, благодарение най-вече на растящото търсене за компактния модел XE и за F-Pace - първия SUV на марката.

Jaguar Land Rover се радва на солидни печалби в последните години, но до момента добрите резултати бяха изцяло заслуга на Land Rover. Сега за пръв път се очертава и другата половина да е на плюс.

Междувременно Jaguar представи първия си изцяло електрически автомобил на изложението в Лос Анджелис. Засега I-Pace е само концепт, но от компанията уверяват, че през втората половина на 2018 ще е вече на пазара. "Електромобилите са вече неизбежни - обяви шефът по продуктовата линия Йън Хобан. - Нашата задача в Jaguar е да ги направим и привлекателни".


Jaguar на печалба за пръв път от десетилетие


Автомобилът ще има два електромотора - по един за всяка ос - с обща мощност 400 консски сили и максимален въртящ момент 700 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема около 4.2 секунди. Моторите ще се захранват от 90-киловатчасова литиево-йонна батерия, монтирана в пода. Тя би трябвало да гарантира пробег от 500 километра при нормално шофиране и минимален от 300 километра при по-спортно.

Цената ще е около 10 до 15 процента по-висока от тази на аналогичния бензинов F-Pace, уточняват от Jaguar.
 

Тагове: land rover tata jaguar i-pace
0 от 500