IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще строи завод за батерии

Въпреки подготвяната електрическа революция обаче компанията няма да се отказва от дизелите

Volkswagen ще строи завод за батерии

Volkswagen ще се ориентира към производството на автомобилни батерии, като за целта ще построи фабрика в Залцгитер, в родната си германска провинция Долна Саксония. По този начин концернът ще обезпечи бъдещите си хибридни и електрически модели, обяви шефът на концерна Матиас Мюлер.
 

Volkswagen ще прави автомобилни батерии


На автомобилното изложение в Париж преди месец компанията обяви завой в стратегията си, насочен към създаването на изцяло електрическа гама в следващите пет години. Първият чист електромобил на VW ще  бъде базиран на показания в Париж концепт ID и трябва да се появи на пазара още през 2018.

В производството на батерии Volkswagen ще се конкурира директно с Daimler, които вече работят по изграждането на втори завод с подобна цел. Преди седмица и собственикът на Tesla Илон Мъск обяви, че компанията планира да построи втора "Гигафабрика" на европейския континент.

От VW уточняват, че новата посока съвсем не означава край за дизеловата технология. "Дизелът е важна част от плановете за редуциране на въглеродни емисии и подобряване на климата. Можем да гарантираме, че нашите Euro 6 дизелови двигатели са по-чисти от тези на повечето производители", коментира Херберт Дийс, шеф на Volkswagen - леки автомобили. Австрийският мениджър бе привлечен преди година от BMW - според много анализатори тъкмо заради натрупаните познания в областта на електромобилите. Дийс бе човекът, замислил и дал зелена светлина на новите i-Серии на баварците.

 

Още по темата: Главният дизайнер на VW Клаус Бишоф за електрическото бъдеще в интервю за "КОЛЕЛА":  

 

0 от 500