IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda готви RS-версии на Kodiaq и Superb

Седанът ще получи 2-литров мотор с над 300 конски сили

Skoda готви RS-версии на Kodiaq и Superb

Ръководството на Skoda обмисля възможността за разширяване на спортната си гама модели с добавка RS към името. Това съобщава австралийското издание Motoring, като се позовава на шефа на местното подразделение на компания Майкъл Ирмър.

Skoda готви RS-версии на Kodiaq и Superb

Преди време чехите се отказаха от версията Fabia RS заради нейните слаби продажби и така в гамата останаха само две спортни машини – Octavia RS 220 и Octavia RS 230. Сега към тях ще бъде добавена и нова модификация на флагмана на марката Superb.

В момента топ-версията на бизнес-седана – Superb SportLine, е оборудвана с 2,0-литров бензинов двигател с 280 к.с. (разновидност на агрегата на VW Golf R). Това означава, че версията Superb RS ще получи мотор с над 300 к.с. Не е изключено в Skoda да предложат и дизелова спортен вариант, какъвто има при Octavia RS. Там бензиновият мотор е с 220 или 230 к.с., а дизеловият – със 184 к.с.

Версия RS ще има и при големия кросовър Kodiaq, който бе представен по-рано тази есен. Тя обаче ще се появи на по-късен етап. Първо чехите ще предложат модификация SportLine, като ще следват схемата със Superb.

Що се касае до Octavia RS, тя също ще бъде обновена в най-скоро време. Моделът ще получи мотори с мощност 230 и 245 к.с., които бяха представени само преди дни при фейслифта на Volkswagen Golf GTI и GTI Performance.

Снимка: Skoda
 

Тагове: rs skoda superb skoda kodiak
0 от 500