IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki готви наследник на Alto за Европа

Suzuki ще представи през март идната година новият си градски автомобил, който в Европа ще бъде приемник на Alto.

Suzuki готви наследник на Alto за Европа
Според британското издание Auto Express, в японската фирма все още не са решили какво да бъде името на бъдещия компактен градски автомобил. Най-голяма вероятност има да се запази наименованието Alto. 


В самата Япония приемник на Alto вече се продава под името Cervo (на снимката). Европейският наследник на Alto обаче няма да има общо с дизайна и двигателите на японския Cervo. Единствената им обща част ще бъде платформата. 


В началото новото поколение на Suzuki Alto ще се предлага в Европа само във варианта хечбек с пет врати. През 2009 г. ще се появи и спортна модификация с три врати. Все още не е решено дали вариантът с три врати ще повтаря дизайна на този с пет врати или ще има по-различен външен вид. 

Засега информацията сочи, че бъдещият Alto ще бъде предлаган с два бензинови двигатели, трицилиндров с обем 1.0 литра и мощност 65 к.с. и четирицилиндров с обем 1.2 литра и мощност над 80 к.с. Очаква се към тях да се прибави и турбодизелов агрегат с неголям обем. 

Според Auto Express, продажбите на новото Alto в Европа ще започнат още до края на 2008 г., като цената му на Острова няма да надхвърля 7 000 паунда (около 10 500 евро).
0 от 500