IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen смени името на големия си SUV

Премиерата на новия Atlas е насрочена за 27 октомври

Volkswagen смени името на големия си SUV

Новият 7-местен кросовър на Volkswagen няма да се казва Teramont, както се твърдеше досега, а Atlas. Това твърди изданието Automotive News, като се позовава на свои източници в германския концерн. Според информацията, премиерата на модела е насрочена за 27 октомври, а пред публика SUV-моделът ще се появи по време на автосалона в Лос Анжелис (18-28 ноември).
VW смени името на големия си SUV
Името на автомобила е в нарушение на традициите, според които всъдеходите на Volkswagen получават название с буквата T – Tiguan и Touareg. Затова и се очакваше кросовърът да се казва Teramont. Новият модел обаче е предназначен за пазара в САЩ и местното подразделение е получило правото да избере неговото име.

Още в средата на септември Volkswagen официално потвърди, че дължината на автомоибла ще бъе 5004 мм, както и че в гамата двигатели ще попаднат 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра и 228 к.с. и 3,6-литров V6 с 238 к.с. Производството на Atlas ще бъде съсредоточено в завода в Чатануга, щата Тенеси, а от 2017 г. ще се сглобява и от съвместното предприятие FAW-Volkswagen в Китай.

На външен вид новият SUV ще се доближава максимално до концепта CrossBlue, представен през 2013 г. Това ще бъде първият модел на марката, произведен в Америка, който ще използва платформата MQB. Неговите основни конкуренти на пазара ще бъдат Toyota Highlander и Nissan Pathfinder.

Снимка: Volkswagen
 

0 от 500