IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan вади по-мощен и луксозен X-Trail

Кросовърът ще получи 2,0-литров дизел със 190 к.с.

Nissan вади по-мощен и луксозен X-Trail

Цели 40% от европейските продажби на Nissan X-Trail се падат на върховата модификация Tekna, което кара хората в японската марка да мислят за нова, по-мощна и луксозна версия на всъдехода, пише AutoExpress, цитирайки свой източник в Nissan Europe.
Nissan вади по-мощен и луксозен X-Trail
Въпросният нов върхов X-Trail ще се появи с фейслифта на модела, който е насрочен за края на 2017 година. Моделът ще се противопостави на върховите модификации на  Skoda Kodiaq и Hyundai Santa Fe, които предлагат мощност от порядъка на 190-200 к.с.

За целта Nissan X-Trail ще получи напълно нов 2,0-литров дизел със 190 к.с. и вероятно автоматична трансмисия. Най-мощният дизелов мотор при настоящия модел е 1,6-литров със 160 к.с.

Новият мотор ще предостави на X-Trail по-сериозни възможности за теглене, както и повишена динамика. В същото време моторът ще предоставя и изключително ниски нива на вредни емисии, твърди изданието.

По отношение на оборудването, Nissan ще добави нова версия Premium, която ще демонстрира върхови материали в салона, както и най-новите технологии. Сред тях ще присъстват дори системи за автономно придвижване.

Колкото до самото обновяване на X-Trail, то няма да бъде особено мащабно - очакват се различни брони, светлини и радиаторна решетка.

Тагове: nissan x-trail
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хайде ти по-полека с глупавите си изказвания! Става ли!Колеоса за който говориш е със 2,5 литра двигател, а не с 2.0. На нисана двигателя е 100% Нисански и е с код MR20DDсертифициран и произвеждан само в Япония по технологията SU-LEV Technologies. Така, че пак не улучи с фантазиите си и измишльотините си. Другия път прочети малко и тогава се изказвай, че си много смешен.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    М ( преди 7 години )
    Скоро няма да се отърват от Рено защото там е контролният пакет акции,а що се отнася до двигателя мисля е на Рено поради факта че новият Колеос е със 178к.с. 2.0 и това мисля е същият агрегат с повишена мощност.В предишното поколение бензиновите мотори бяха на Нисан, а дизелите от Рено. Така че по-полека с изказванията.
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Да ама... ( преди 7 години )
    скоро ще го видим пичкосан като рено и некви смешковци тук ще обясняват колко супер-хипер бил тоя "рено-модел".
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Единственото хубаво на този нов дизел е, че е чисто Нисанки, както и последният им дизел 1.6, който изби рибата с добрите си показатели. Все пак обаче това са дизели. Технология, която си отива. Държавните Рено и ВАген обаче не могат да правят друго и натискат всички под шапката на марката да правят дизели. Колкото по-бързо Нисан се отърве от този кърлеж Рено, толкова ще е по-добре.