IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi потвърди премиерата на ново Q5

Кросовърът ще ползва платформата на Q7 и A4

Audi потвърди премиерата на ново Q5

Audi официално потвърди предстоящата премиера на второто поколение на кросовъра си Q5. На сайта на германския производител се появи часовник, отброяващ времето до 29 септември, когато автомобилът ще бъде представен като част от автосалона в Париж.
Audi потвърди премиерата на ново Q5
Засега единствената официална снимка на популярния SUV е на една от задните светлини, но се очаква в близките дни от Audi да покажат още елементи от модела, за който се знае, че ще бъде изграден на платформата на новите Q7, A4 и A5.

Силовите агрегати и новата система за задвижване на четирите колела – quattro ultra с многодискова муфа вместо механичен диференциал, ще бъдат заимствани от последните генерации на седана и комбито A4.

Вече е известно, че през 2017 г. производителят от Инголщат ще предложи и спортна модификация – Audi RS Q5, която ще бъде оборудвана с 3,0-литров бензинов туин-турбо V6 с мощност 480 к.с. Същият агрегат ще се използва при моделите RS4 и RS5.

Оригиналното Audi Q5 излезе през 2008 г. и беше вторият модел във всъдеходната гама - Q, на компанията. През 2012 г. моделът претърпя фейслифт, а на 4 август тази година Audi произведе едномилионната бройка от кросовъра.

Снимка: Audi

Тагове: audi q5
0 от 500