IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan показа новия X-Trail

Кросовърът е получил хибридна модификация

Nissan показа новия X-Trail

Японският производител Nissan представи обновената версия на кросовъра Rogue, който на европейския пазар се предлага като X-Trail. Засега се разкриват подробности единствено за американската версия на автомобила, която е получила разширен списък от технологии и допълнителни системи за безопасност, както и нова мултимедия.
Nissan показа новия X-Trail
В САЩ Rogue/X-Trail ще продължи да се предлага с 2,5-литров бензинов 4-цилиндров мотор с мощност 170 к.с. (237 Нм). Клиентите обаче вече ще могат да избират и хибридна модификация, в която основна роля ще играе 2,0-литров двигател с 4 цилиндъра. Сумарната мощност на системата е 176 к.с., като тя е оборудвана с функция „старт-стоп” и система за рекуперация на енергията. Хибридният вариант се предлага само за версията на модела с 5 места.

От Nissan твърдят, че разходът на хибридната версия, която е с предно предаване, в градски условия достига 7,13 л/100 км. В извънградско движение показателите са 6,72 л/100 км, което прави среден разход от 6,92 л/100 км. За модификацията с 4х4 тези стойности са съответно 7,59/6,92/7,13 л/100 км.

На външен вид обновеният Rogue/X-Trail се отличава по променената фирмена решетка на радиатора V-Motion, която го прави сходен с Murano. Кросовърът е получил модернизирани брони и фарове, а достъпът до багажника е улеснен, благодарение на нова система, позволяваща отварянето на задната врата с жест.

Разширен е и списъкът на системите за безопасност. Автомобилът вече разполага с интелигентен круиз-контрол и асистент за поддържане на лентата на движение. Системата за екстремно спиране е получила функция за разпознаване на пешеходци. В оборудването е включена и система за следене на мъртвите зони, както и система, предупреждаваща водача за приближаване на превозно средство отзад.

Снимки: Nissan

0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В производството и търговията на едро обикновено спесификациите на бензина включват изисквания към минималното октаново число и по двата метода, но в търговията на дребно се обявява само едно октаново число. В Европа (включително България) октановото число на бензина се обявява по изследователския метод (RON), но в други държави това не е така. Например в САЩ бензинът в търговската мрежа се маркира със средното октаново число по моторния и изследователския метод [(RON+MON)/2], т.е. бензин с обявено в САЩ на колонката октаново число 91 съответствува приблизително на бензин 96 октана в бензиностанциите в България.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    вин ( преди 7 години )
    Само да вметна че, Rogue се наричаше моделът на Кашкай за САЩ! Едва ли са имали едно и също име с по големият X-trail
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Цената на тези до които имаш досег ли е 80 хил. или по принцип. Цената в Германия започва от 29 990 евро. Всеки може да го види на страницата на тойота.деВ БГ е малко под 70 000 лв.Специално за Германия мога да кажа, че правят и големи отстъпки. Само да влезеш в шоурума и да разговаряш за покупка ти смъкват 10%. При пазарлък цената можеш да е намалиш с още 5-10% и дори повече, но това все пак е току-що излязла кола и повече от 10 % едва ли ще може да бъде смъкнато от цената.30 000 е ОК
  • #7
    1 rate up comment 5 rate down comment
    fermera ( преди 7 години )
    Имам досег до два от хибридите на РАВ4 и цената им е 80 хиляди.Също и до Лексус NX който е със същата хибридна система и струва 90 хуляди в средното ниво.И на двата им липсва мощност по моя критерии,А във САЩ карат със бензин 88 октана и Нисанския мотор е сметнат за това!
  • #6
    3 rate up comment 7 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Tipi4no izkazvane na toyotodjiia,koito niamaiki kak da se za6titi hvarlia neviarna informacia i v bezsilieto si po4va s li4nostni napadki obrisuvaiki sebe si.Mnogo ste mi lesni
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до: Радев ( преди 7 години )
    За цената си прав. В БГ наистина започва от 70, а аз гледах цената в Германия 30 000 евро струва, което за подобен СУВ, хибрид 4х4, натъпкан с екстри, добра мощност, доказана техника, доказана икономичност и практичност е супер. Дори нехибридните предложения в този клас са на по-висока цена в повечето случай. Само погледни с какъв набор от екстри тръгва още в базовата версия! Супер СУВ на супер цена. 5/100 среден разход с 200 к.с. на такава машина 4х4 е просто страхотно.Цената е недостижима!
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз пък се сещам. аЛуди продават 3.0 тди 180 к.с. на лек автомобил. Хем с турбина, хем на лека кола, а по-зле. Нещо да кажеш по въпроса. Значи за вурстовете може, а за другите не и били жалки. Май по-жалък от теб RRE435i тук няма.И не забравяй, че тази машина не е да се дърпаш с келе*шите по светофарите, а е предназначена за съвсем други неща. Надеждността е много по-важна от това да се изцеждат к.с. Ако беше малко по-умен щеше да го знаеш.
  • #3
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Радев ( преди 7 години )
    До 2,Чак пък да му супер цената..Тръгва от 70 бона и стига до 77 /за хибрида говоря/, което не е малко при положение, че все пак става въпрос за фейслифт на модел отпреди 4-5 години.
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Ne se se6tam za ne6to po jalko v kraia na 2016 godina ot motor 2.5 litra 4 cilindara s 170 konia
  • #1
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Имах първата генерация X-Trail 2,2 ДИ, Нисански дизел. След това почват да слагат на Рено, които са проблемни. Та с моята машина къде ли не съм ходил, как ли не съм е карал. Абсолютно безпроблемна кола. Само консумативи и гориво за 150 000 км навъртени от мен. На 120 000 км е купих. Сегашните не ги знам как са, но ми се струва, че на този хибрид са му доста слаби показателите. Гледам РАВ 4 и съм се навил да го купувам. 200 к.с. 4х4 60к и е доказана машина с 2 л. по-нисък разход.Цената му е супер