IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на GM тества нов модел Opel

Дан Аман постави високи оценки на електромобила Ampera-e

Шефът на GM тества нов модел Opel

Президентът на концерна General Motors – Дан Аман, посети централата на Opel в Рюселхайм, където успя да изпробва един от най-новите модели на германския производител – електрическия Ampera-е.
Шефът на GM тества нов модел на Opel
Заедно с Аман в автомобила се качи и шефът на марката Opel – Карл-Томас Нойман, който зае мястото до водача. Двамата направиха няколко обиколки около щаб-квартирата на немската компания, след което Аман заяви, че е останал много доволен от колата, като е впечатлен от нейното ускорение.

„Смятам, че новият компактен модел на Opel може да преобърне пазара на електромобилите още през следващата година”, коментира Аман. На свой ред Нойман също е на мнение, че новата Ampera-е ще успее да привлече достатъчен брой клиенти след излизането си на пазара.
Шефът на GM тества нов модел на Opel
Световната премиера на модела ще се състои на автосалона в Париж в края на месеца. Opel Ampera-e почти повтаря показания в САЩ по-рано тази година Chevrolet Bolt EV, като ще бъде оборудван с електромотор, развиващ мощност от 204 к.с. и 360 Нм въртящ момент.

По предварителни данни германският електромобил ще ускорява от 0 до 50 км/ч за 3,2 секунди, а от 80 до 120 км/ч – за 4,5 секунди. Максималната скорост на Opel Ampera-e ще бъде 150 км/ч, като с едно зареждане машината ще изминава около 320 км.

Снимки: Opel

Тагове: opel ampera
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Jojo ( преди 7 години )
    Колегата с имагинерния Х3 пропуска, че после смяна на масло с труда са му 400-500лв...
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    минувач ( преди 7 години )
    За 37К се купува Х3 2D -190 коня нов с прилични екстри.Не може да става сравнение с тази нова Корса.Цента за пазарен успех на тази електри4ка не трябва да е пове4е от 18-20К