IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Компактният SUV на Seat ще се казва Arona

Всъдеходът на базата на Ibiza ще излезе на пазара през 2018 г.

Компактният SUV на Seat ще се казва Arona

Новият компактен кросовър на Seat ще се казва Arona. Заявка за запазване на това название испанският производител е подал пред Европейското патентно ведомство още в средата на юли, съобщава изданието Auto Bild, което публикува и компютърна скица на модела.
Компактният SUV на Seat ще се казва Arona
В Seat са взели решение да тръгнат по стъпките на Volkswagen, чиито SUV-модели започват с буквата „Т”. Испанците обаче залагат на „А”, като първият им кросовър ще се казва Ateca. Вторият ще бъде Arona, като на габарити ще се доближава до новото Audi Q2, а дизайнът му ще бъде в стила на концептуалния Seat 20V20, показан през миналата година.

Бъдещият Seat Arona ще се появи през 2018 г. Кросовърът ще бъде изграден на модулната платформа MQB, която ще е в основата и на новата Ibiza. Базовият вариант ще бъде с предно предаване, а системата за задвижване на четирите колела ще се предлага като опция. Скоростните кутии ще бъдат 6-степенни механична и DSG.

Като основен конкурент на новия кросовър на Seat се сочи Renault Capturе, чиито цени в Германия стартират от 15 490 евро. Очаква се базовата версия на Arona да струво горе-долу толкова.

Снимка: Auto Bild

Тагове: seat arona ateca
0 от 500