IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo и Uber обединяват сили

Двете компании ще разработват съвместно безпилотни коли

Volvo и Uber обединяват сили

Volvo и Uber подписаха договор, според който ще разработват съвместно системи за автономно управление на автомобили. За това съобщиха от прес-службата на скандинавския производител.
Volvo и Uber обединяват сили
Като част от споразумението Volvo ще предостави на Uber всъдеходи XC90, на които ще бъдат тествани новите технологии. Партньорите ще могат да разработват отделни системи, но техните инженери постоянно ще бъдат във връзка и ще обменят информация. В проекта ще бъдат инвестирани 300 млн. долара.

Изпитанията на безпилотните таксита на Uber на базата на Volvo XC90 ще стартират по улиците на Питсбърг, щата Пенсилвания. Клиентите на компанията ще могат да „повикат” автомобил с помощта на мобилно приложение. За да не бъде нарушено американското законодателство, на шофьорското място все пак ще има човек. Той ще следи за работата на системите и ще поема контрола върху превозното средство в случай на нужда.
Volvo и Uber обединяват сили
През тази пролет автомобилните компании Ford и Volvo, корпорацията Google и сервизите Lyft и Uber създадоха алианса Self-Driving Coalition for Safer Streets. Основата задача на това обединение е популяризиране на използването на безпилотни автомобили най-вече сред законодателните органи, властите, политиците и бизнесмените.

Снимки: Volvo
 

Тагове: uber
0 от 500