IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi A1 - по-голямо и по-луксозно

Хечбекът сменя платформата, както и мястото на производство

Новото Audi A1 - по-голямо и по-луксозно

Настоящото поколение на Audi A1 се представя добре на пазарите и в компанията вече работят усилено върху запазването, а и върху подобряването на резултатите при следващото. Според Audi Express то ще се появи в края на 2018 г.
Новото Audi A1 ще порасне и ще стане по-луксозно
Основната промяна при хечбека ще бъде преминаването на нова архитектура. Той ще бъде изграден на най-малката версия на платформата на концерна Volkswagen – MQB. Използването на шасито с индекс А0 ще доведе и до смяна на завода, в който се произвежда моделът – от Брюксел той ще бъде преместен в Барселона.

Преминаването на нова архитектура ще доведе до увеличаване на размерите на хечбека. Неговото междуосие ще се увеличи от сегашните 2470 мм на 2560. Това ще се отрази на комфорта на возещите се на задните седалки пътници, както и на обема на багажника. Сега той е 270 литра, но ще нарасне до 300 литра.

Базовата версия на новото Audi A1 ще разчита на 3-цилиндров бензинов мотор с обем 1,0 литър и мощност от около 100 к.с. Останалите двигатели ще бъдат 1,5-литрови от новото семейство, което Volkswagen въвежда при моделите си още през тази година. Те са бензинови и дизелови, като развиват между 90 и 160 к.с.

Вече е потвърдено, че ще има и версия RS1 още при сегашното поколение на Audi A1. Тя ще получи 2,0-литров мотор с 284 к.с., като неговата мощност ще бъде увеличена на 300 к.с. при следващата генерация на модела.

Снимка: Audi
 

Тагове: audi a1
0 от 500