IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki качи Ignis на нова платформа

Компактният модел ще бъде представен тази есен в Париж

Suzuki качи Ignis на нова платформа

Основата премиера на японската компания Suzuki на предстоящото автомобилно изложение в Париж ще бъде за изцяло новото поколение на модела Ignis. Той ще бъде достъпен за клиентите в Европа от началото на 2017 година.
Suzuki качи Ignis на нова платформа
Новият Ignis е типичен представител на градските кросовъри, но обещава да се справя добре и извън пътя благодарение на системата си за задвижване на четирите колела. Автомобилът демонстрира компактни размери, а ретро дизайнът му е пряко заимстван от концепцията iM-4, която видяхме по време на миналогодишния салон в Женева.

Ignis е вторият модел на Suzuki, който използва новата платформа на компанията. Шасито дебютира при новото поколение Baleno, демонстрирайки оптимизирана якост и по-ниско тегло.
Suzuki качи Ignis на нова платформа
Към момента липсва официална информация за двигателите на новия Ignis, но официалният вносител на марката в България разкрива, че гамата най-вероятно ще бъде заета от Baleno. Това означава, че можем да очакваме избор от три бензинови мотора - 1,2-литров DUALJET, 1,0-литров турбо BOOSTERJET и 1,2-литров DUALJET в комбинация с новата полу-хибридна система на японците SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki).

Базовите версии на Ignis ще разполагат със задвижване към предните колела, а като опция ще се предлага 4х4 система. Пътният просвет на кросовъра е 180 мм.

Тагове: suzuki ignis
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Моля? Аз да търся. Ти твърдиш,че фиат дава платформИ и двигатели на Сузуки.Ти търси. Това не е вярно просто освен изключението,което съм посочил.
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Нито платформи,нито двигатели дава фиатче на Сузуки като изключим недоразумението sx4 и дизелите на фиат,които са добри. Виж обратното е съвсем възможно- Сузуки да дава платформи и бензинови мотори или хибридни на фиатче дето са още в каменната ера на технологиите подобно на фолцвагенче.
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Kakvo ob6to ima po6lia fiat s velikoto suzuki??? osven 4e suzuki slagaha dizel ot fiat? A za hibridnite tehnologii fiat triabva mnogo da pla6tat za da im prodade licenz suzuki.