IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колата за кеф на Колин Макрей се продава

Това MG Metro 6R4 с 400 к.с. струва над 450 000 долара

Колата за кеф на Колин Макрей се продава

Притежаването на рали автомобил от Група Б е мечта на много от феновете на високите скорости. Сега мераклиите с по-дълбоки джобове могат да се сдобият не просто с такава кола, а с автомобилът на самия Колин Макрей. Той е обявен за продан срещу внушителните 350 000 лири, или приблизително 457 000 долара.
Колата за кеф на Колин Макрей се продава
Въпросната кола - MG Metro 6R4, със сигурност не е най-изявената машина в Група Б на Световния рали шампионат. Но явно притежава сериозни възможности, тъй като британският пилот се спира именно на нея.

Колин Макрей, който е най-младият шампион във WRC, закупува автомобила с лични средства през 2006 година. По това време той не е активен състезател, като използва машината за ежедневно превозно средство. Шофира я и като рали автомобил, доработвайки я лично.

При един такъв ремонт в гаража на Макрей британското возило се самозапалва и почти напълно изгаря, сочи информацията в обявата. В момента обаче автомобилът е напълно реставриран до оригиналния си вид. Той е подготвен за състезания на асфалт и разполага със сертификат за движение по обществените пътища на Великобритания.

Под капака на въпросното MG Metro 6R4 е поставен 3,0-литров мотор с шест цилиндъра, който развива над 400 к.с. Задвижването е към четирите колела, а двигателят е допълнително заздравен. Именно агрегатът бе слабото място на модела, който заради повреди не успя да завърши нито един етап от състезанията.

Продавачът в eBay приема и по-ниски оферти. Отворен е също така за бартери, като предпочита коли от Група Б и болиди от Формула 1.

Макрей, който е признат за един от най-великите британски пилоти на всички времена, загина в катастрофа с личния си хеликоптер през септември 2007 г.

Снимки: eBay

Тагове: ebay mg metro 6r4
0 от 500