IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще превърне Cayenne в конкурент на BMW X6

Германският производител вече тества новата версия на всъдехода

Porsche ще превърне Cayenne в конкурент на BMW X6

Нова модификация на Porsche Cayenne бе забелязана по време на изпитания в Германия. На снимките, публикувани от изданието Motor1, се вижда замаскиран прототип с полегата линия на покрива и увеличен просвет. Според информацията това ще бъде крос-купе, което ще трябва да се конкурира с BMW X6.
Porsche ще превърне Cayenne в конкурент на X6
Очаква се следващата генерация на Cayenne да бъде представена през 2017 г., а версията „крос-купе” да излезе на пазара около година по-късно. Все още не е ясно дали тя ще се продава под бранда Cayenne или за нея в Porsche смятат да въведат напълно ново име.

Що се касае до гамата двигатели, те ще бъдат заимствани от второто поколение на Panamera, дебютирало по-рано тази година. Това означава, че автомобилът ще бъде оборудван с 2,9-литров V6 с 2 турбини, развиващ 440 к.с. и 550 Нм. Ще има и версия с 4,0-литров битурбо V8 с 550 к.с. и 770 Нм, очаква се и появата на хибридна модификация.
Porsche ще превърне Cayenne в конкурент на X6
Що се касае до стандартният Cayenne, той трябва да стане най-бързият кросовър на планетата. По думите на шефа на отдела за изследвания и разработки в Porsche - Волфганг Хатц, новото поколение на големия всъдеход ще превъзхожда Bentley Bentayga. Най-вероятно топ версията на модела ще получи нов турбо V8, благодарение на който ще може да се развива скорост от над 300 км/ч.

Снимки: Motor1
 

Тагове: bmw x6 porshe cayenne
0 от 500