IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадците в САЩ предпочитат старите коли

Най-често посягат на моделите на Honda

Крадците в САЩ предпочитат старите коли

Крадците в САЩ предпочитат старите коли
Accord от 1996. Снимка: Honda

Озаглавен като "Hot Wheels" списък, който бе изготвен от Националното застрахователно бюро на САЩ, разкри кои са най-крадените автомобили за 2015 г.

През изминалата година най-предпочитани от автокрадците са били Honda Accord от 1996 година (52 244 кражби), Honda Civic от 1998 година (49 430 кражби), Ford F-Series от 2006 г. (29 396 кражби), както и Chevrolet Silverado от 2004 г. (27 771 кражби).

Други често крадени автомобили според анализа са Toyota Camry от 2014 г. (15 466 кражби), Dodge Ram от 2001 г. (11 212 кражби), Toyota Corolla от 2014 г. (10 374 кражби) и Nissan Altima (9798 кражби).

В анализа става ясно и кои са районите, където се извършват най-много кражби. Най-популярни сред автоапашите са Източното и Западното крайбрежие, където са откраднати най-много автомобили Honda. Повечето кражби на пикапи пък са регистрирани в северните и южните части на страната.

Любопитно, но крадците предпочитат по-старите превозни средства. Главният експерт в Националното застрахователно бюро - Джо Уърли - обяснява тази тенденция с огромния брой такива коли в страната, както и със слабите алармени инсталации, с които са оборудвани. Тези автомобили се крадат най-често за части.

 

 

0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    крадат хонди защото са бараки и има търсене на резервни части
  • #11
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Там е друга бира. Тук в България най крадените марки са БМВ и Ауди - факт. БМВ е най търсената марка от родния чалгопитек и частите за иначе "неразрушимите" баварки вървят като топъл ЛЯБ , а дори децата в детската градина знаят, че Ауди се отваря и пали най лесно... и ако не му се развали DSGто по пътя са лесни пари.
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 7 години )
    Ето още един повод за гордост - и крадците ни са по-умни от хамериканските :D
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    PRIEMCHIKA ( преди 7 години )
    kradat iaponkite i gi tovariat mejdo zurnoto i are za Rusia, ot lichen opit go znam shtoto edno vreme v edna dalechna galaktika...
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    25 хиляди струва едно устройство за копиране на сигнала от безключово палещи автомобили. Краде се за секунди такава кола.Факт е, че тук говорим за американски гангстери с 10 часа общо изкарали в училище, много подобни на нашите тукашни ***, които просто нямат ителектуалния капацитет да откраднат нещо хай тек.
  • #7
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В америка крадците са тъ.пи не.гри те немогат да открадна кола с компютър. Нашите крадци са доста интелигентни, причината е че един кадърен инженер в САЩ ще изкарва $100 000 на година и не му трябва да става крадец, в БГ ще му дават 1000лв заплата и шефа му ще е мутра... нормално е такъв човек да се изкуши и да използвеа качествата си за кражба на скъпи коли.
  • #6
    2 rate up comment 12 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    Ника ми е на предишната кола.Са карам ауди S8.
  • #5
    13 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    ne znam za usa, no v BG nai-lesno otvarqemite koli sa BMW i landrover... tova go tvurdqt djambazi...
  • #4
    17 rate up comment 1 rate down comment
    m50b25 ( преди 7 години )
    Искаш ли да се обзаложим за колко време ще се отвори твоето е46? Много се заблуждавате като си мислите, че немските "танкове" не могат да се отключат лесно. Точно обратното е. Отключването става лесно и информация има достатъчно. Който се е сблъсквал, знае за какво говоря.
  • #3
    13 rate up comment 18 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    Всъщност не крадат ауди защото знаят че няма отваряне и е като трезор а крадът хонди щото ги отварят за 40сек и после си готов.Не могат да дочакат крадците 10 минути в миризливята на асфолт хонда докато я продатат и после скачст в черното ауди и ги няма газ.А с парите от таратайките ще си купи още по-ново ауди.