IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault се отказва от Twingo RS

Причината е скъпата разработка на подобен автомобил

Renault се отказва от Twingo RS

Renault се е отказала от намеренията си да пусне на пазара RS-версия на компактния си хечбек Twingo. Това съобщи пред изданието Autocar шефът на подразделението Renault Sport Патрис Ратти.
Renault се отказва от Twingo RS
По думите му, 3-цилиндровият двигател с обем 0,9 литра и мощност 109 к.с., който се поставя на Twungo GT, е напълно достатъчен за най-спортната модификация на модела. Увеличение на стандартния агрегат до 150 к.с. е невъзможно, без да бъдат направени промени в конструкцията на автомобила, а те ще увеличат значително неговата цена.

Новото Renault Twingo бе представено по-рано тази година, като на базата на модела е изграден и Smart ForFour Brabus. Двата автомобила са със задно предаване, като са конструирани на едно и също шаси, разработено съвместно от Renault и Daimler и разделят 70% от компонентите си.

Разликата между Twingo GT и модела на Smart е в скоростните кутии. Автомобилът на Renault се предлага само с механична скоростна кутия, докато този на германците е достъпен единствено с 6-степенна роботизирана трансмисия с 2 съединителя.
Renault се отказва от Twingo RS
Освен това Twingo GT има по-агресивен външен вид с допълнителни въздухозаборници, снижено окачване, пренастроена система за стабилизация, 17-цолови джанти и различна изпускателна система с тръби, поставени в центъра на задната броня.

Снимки: Renault

0 от 500