IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg продаде суперколите си за 2,5 години напред

Шведската компания планира да увеличи обемите на производство

Koenigsegg продаде суперколите си за 2,5 години напред

За да станете собственик на суперкола на шведската компанията Koenigsegg ще трябва да чакате най-малко 2 години и половина. Това съобщиха официално от скандинавския производител, като се похвалиха, че вече са разпродали всички свои автомобили, които ще бъдат произведени през този период.
Koenigsegg продаде суперколите си за 2,5 години напред
Представител на марката обяви, че в компанията смятат да увеличат производството и по този начин да намалят периода на чакане от страна на клиентите. За последните 14 години в Koenigsegg са сглобили около 150 автомобила, като целият тираж на новите им модели е разпродаден.

Към момента шведската марка е продала всички хиперколи Agera – 25 бройки, както и One:1 – 7 бройки. В гамата на марката е останал единствено хибридът Regera, чийто сериен вариант бе представен на автосалона в Женева през март. Той е оборудван с 5,0-литров V8 с турбо, 3 електромотора и едностепенна трансмисия.

Ускорението при този модел от 0 до 100 км/ч отнема 2,8 секунди, а до 200, 300 и 400 км/ч съответно 6,6, 10,9 и 20 секунди. Шведите планират да произведат 80 бройки от Regera, като цената на хиперколата е над 2 млн. евро.

Снимка: Koenigsegg

Тагове: koenigsegg agera
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За какви шасита говориш?Тия шведи нито рекорда на Вейрон за скорост успяха да бият нито времето на Порше 918 подобриха,нито се доближиха до 6,59 на Авентадор,които са доста по-маломощни от Кьонигсег.При единствения опит за рекорд на Ринга потрошиха кола за 2 милиона евро и единственото,което стана ясно е,че не става за писта.Докато направят втория екземпляр от неземната си технология хората ще направят ниско летящи совалки.А след излизането на Бугати Широн вече са морално остарели.
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Владо ( преди 7 години )
    Всеки пилот може да потроши състезателният си автомобил.Не колата е виновна, обаче.Разгледай техническите характеристики на кой да е модел на шведите, и виж аналозите на известните марки.За подобни резултати като време и скорост при шведите са нужни по-малки и маломощни мотори.Значи шасито им е недостижимо.
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това е марката за спортни хиперавтомобили!Тая ли е марката,която преди няколко седмици се потроши на Нюрбургринг.Голям смях падна.Между другото Порше и Ламборгини дадоха времена под 7 минути на Ринга,а Кьонигсега One:1 строши мантинелите.*** щом казваш,че това е марката.....
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Gosho Vectrata ( преди 7 години )
    Изключителен автомобил.Тези, които го купуват, знаят това. И хич не са малко.
  • #1
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Владо ( преди 7 години )
    Това е марката за спортни хиперавтомобили!Няма Ламборджини, Ферари,Порше, или Бугати!Тези шведи са невероятни....