IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендата McLaren F1 се връща на пазара

Възроденият модел ще се задвижва от V8 би-турбо двигател

Легендата McLaren F1 се връща на пазара

McLaren подготвя евентуален наследник на F1
Легендарният McLaren F1 може да бъде произведен отново в ограничен тираж от 64 бройки, съобщава Autocar.

Въпреки че P1 е смятан за настоящото продължение на F1, британската компания McLaren възнамерява да лансира суперексклузивен автомобил през 2018 г., който ще разполага със същото разположение на седалките - 1+2, каквото има и оригиналният F1.

Задвижването на новия McLaren вероятно ще се осъществява от преработен 3,8-литров битурбо V8 двигател със 700 к.с. Той обаче, за разлика от P1, няма да разполага с хибридна система. С подобрения двигател и олекотеното шаси на бъдещия F1, се предполага, че максималната скорост от 320 км/ч ще бъде лесно достижима.

Позовавайки се на източник на Autocar, това ще бъде най-прецизния McLaren в историята на компанията, макар и да не е по-бърз от P1.

Все още не е известна цялостната информация относно бъдещия проект на компанията от Уокинг, но най-вероятно възроденият F1 ще струва 2 млн. паунда, което е два пъти повече от P1.

Тагове: mclaren f1 mclaren p1
0 от 500