IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti разработва революционен мотор

Бензиновият V6 двигател ще дебютира при приемника на QX50

Infiniti разработва революционен мотор

Производителят на луксозни автомобили Infiniti разработва нов бензинов V6 двигател, който в компанията определят като "революционен". Както съобщава британското издание Autocar, новият агрегат ще се отличава с висока производителност и нисък разход на гориво.
Infiniti разработва революционен мотор
Първият модел, на който ще бъде поставен новият мотор, е приемникът на кросовъра QX50. Автомобилът ще бъде изграден на базата на концепта QX Sport Inspiration, представен по-рано тази година на автосалона в Пекин. Всякаква информация за машината се държи в тайна. Известно е единствено, че при нея новият мотор ще работи в комбинация със 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Прототипът QX Sport Inspiration бе с дължина 4600 мм, а широчината му достигна 1900 мм. Разстоянието между двете оси е 2800 мм. Дизайнът на кросовъра е в новия стил на марката, който дебютира по-рано при друг концептуален прототип - Q80. Кросовърът получи LED светлини, масивни калници, панорамен покрив и увеличен клирънс (230 мм). Дръжките на вратите са скрити в самата каросерия.
Infiniti разработва революционен мотор
По-рано тази година в един от японските заводи на Nissan, който е собственик на Infiniti, започна производството на нов би-турбо бензинов V6 двигател с обем 3,0 литра. Моторът е предназначен само за модели на Infiniti, като с него е оборудван седанът Q50, а на по-късен етап ще бъде поставен и на спортното купе Q60. Агрегатът се предлага в два варианта на мощност - 300 и 400 к.с.

Снимки: Infiniti

Тагове: infiniti qx50
0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 6 rate down comment
    fermera ( преди 7 години )
    За разлика от споменатото Ауди,което слага турбина след турбина,при този двигател има промяна степента на компресия по време на работа.Новите премиуми се развиват,а немските залагат на стари лаври!
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Браво на Митю Пищова!!!!Оп, Митю Пищова ли казах? Да, Митю Пищова!Явно дизайнера на вагенския фен е Митю Пищова, щом виждаме толкова много черти...
  • #2
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Бай Дизел ( преди 7 години )
    Браво на Ауди!Оп, Ауди ли казах? Да, Ауди!Явно дизайнерите на Нисан са големи фенове на Ауди, щом виждаме толкова много черти...
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Браво на Нисан!Ето от къде Рендетата и Мерцедесите ще вземат мотори!