IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Главният дизайнер на MINI напусна

Датчанинът Андерс Варминг е работил и върху основни модели на BMW

Главният дизайнер на MINI напусна

Главният дизайнер на MINI - Андерс Варминг, напусна поста си. Това съобщава изданието GT-Spirit, като се позовава на свои източници. От концерна BMW Group не коментираха новината.
Главният дизайнер на MINI напусна
Датчанинът работи в MINI от 2010 г., след като преди това отговаряше за екстериора на автомобилите на BMW. Под негово ръководство бе създаден дизайна на MINI Cooper с 5 врати, на новия Clubman, както и на второто поколение на Countryman, което ще бъде показано по-късно тази година.

Именно Варминг бе в основата на разработката на концептуалните модели Superleggera и Visison Next100, които трябва да дадат представа как ще изглеждат автомобилите на британската марка за бъдеще. Затова и напускането на поста му е доста изненадващо. Все още няма информация къде ще продължи кариерата си дизайнерът, както и кой ще заеме неговото място.

Варминг е завършил колежи за автомобилен дизайн в Швеция и САЩ, като започва кариерата си в калифорнийското студио BMW DesignworksUSA през 1997 г. През периода 2003-2005 г. работи за Volkswagen, но после се завръща в BMW Group, където участва в разработката на 5- и 6-Series, на роудстъра Z4 и на кросовърите X1 и X3.

Снимка: BMW Group
 

Тагове: mini cooper
0 от 500
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Според мен Мини, трябва да се преобрази на истинско Мини, а не както сега да е Макси и да прилича на всичко друго, но не и на автомобил. толкова грозно, пошло и претруфено е това Мини, че няма просто на къде. Няма нищо общо със симпатичното градско Мини, което беше оригинално и красиво и си остава класика. А да и онзи водомер от таблото да вземат да го разкарат, че наистина е супер зле! Гледайки го, човек може да се издрайфа в купето...
  • #1
    8 rate up comment 8 rate down comment
    дообре ( преди 7 години )
    най-лесната работа на света - дизайнер на МИНИ.Правиш само фейслифтчета :)