IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Големите конкуренти в САЩ с обща трансмисия

Ford Mustang и Chevrolet Camaro залагат на едни същ 10-степенен автомат

Големите конкуренти в САЩ с обща трансмисия

Големите конкуренти на пазара на автомобилите тип „масл-кар” - Ford Mustang и Chevrolet Camaro, от 2017 г. ще използват една и също трансмисия. Това е 10-степенният автомат Hydra-Matic, съобщава Autonews.
Големите конкуренти в САЩ с обща трансмисия
Системите за управление на скоростната кутия при двете машини, за щастие на феновете, ще бъдат различни. GM и Ford не за първи път изпадат в подобно положение – една и съща 6-степенна автоматична трансмисия използат Ford Fusion и Chevrolet Malibu. Сега обаче проблемът е доста по-сериозен, тъй като двата производителя имат тежката задача да направят Mustang и Camaro напълно различни като поведение и управление машини.

Новият 10-степенен автомат се разработва съвмество от двата концерна още от 2013 г. с цел намаляване на разходите. С него ще бъдат оборудвани и пикапите F-150 (от 2016 г.) и тези на GM, които ще получат трансмисията едва догодина. Технически скоростната кутия ще бъде еднаква при двата масъл-кара, но програмното обезпечение ще се различава напълно.

Съвместният проект на двата големи конкурента има и доста противници. Един от тях е дизайнерът на класическия Ford Mustang - Гейл Халдерман, който откровено заяви, че по неговово време са уволнявали служители на компанията, дори само ако си позволявали да разговарят със сътрудници на GM.

Снимка: Cars

0 от 500