IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Увеличена динамика при аналогичен разход

Polestar показа свои версии на Volvo S90 и V90

Увеличена динамика при аналогичен разход

Двата най-нови представителя на серия 90 на Volvo – седанът S90 и комбито V90, получиха редица доработки от спортното подразделение на шведския производител – компанията Polestar.
Polestar доработи Volvo S90 и V90
Експертите са усъвършенствали 2,0-литровия дизелов двигател D5, чиято мощност е увеличена от 235 на 240 к.с., а максималният въртящ момент – от 480 на 500 Нм. От Volvo твърдят, че значително са подобрени отзивчивостта на двигателя, най-вече при средни обороти, като едновременно с това е подобрена и работата на 8-степенната автоматична скоростна кутия.

След намесата на инженерите от Polestar времето за ускорение от 0 до 100 км/ч при двата модела е намалено с 0,1 секунди. Така седанът вдига тази скорост от място за 6,9 секунди, а комбито – за 7,0 секунди. Подобренията обаче не са се отразили на разхода на гориво и на нивата вредни емисии СО2 при двете коли.

Новата програма вече е достъпна за клиентите на марката в Европа, Азия и Африка. На Стария континент доработката е оценена на 950 евро. В края на годината подразделението Polestar ще покаже подобна доработка и за бензиновия двигател T5.

Снимки: Volvo

Тагове: polestar volvo v90 volvo s90
0 от 500
  • #3
    34 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Волвооооо,много си повярвахте вече ми се струва. Карам ново s80 ама с тия цени дето ги измислихте вече се подигравате с хората. Мен ме загубихте като клиент на 100%.
  • #2
    32 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    спортните подразделения на ауди бмв и мерцедес са първолаци в сравнение с технологичните гении в полстар да прибавиш 5 к.с. невиждано постижение скоро и лепенки ще продават +2 000euro
  • #1
    38 rate up comment 0 rate down comment
    primorack ( преди 7 години )
    5 коня и 20нм за 1к евро?!?! малко е прекалено. Ама Т5 версията сигурно ще е по спорна