IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сгащиха фалшиво Ferrari на път за Македония

Щяло да служи за модел на други реплики на автомобила

Сгащиха фалшиво Ferrari на път за Македония

Италианската полиция обяви, че е заловила фалшиво Ferrari, направено от стара Toyota, пътуващо за Македония, вероятно за да послужи като модел за други ментета, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Сгащиха фалшиво Ferrari на път за Македония
Илюстративна снимка: Ferrari

На 27 май, при рутинна проверка на швейцарската граница, полицаи и митничари открили странно Ferrari 360 Modena в ремаркето на транспортен камион за коли.

Автомобилът метне идвал от Швейцария и трябвало да премине транзит през Италия, за да стигне до Македония.

"Има предположения, че колата е трябвало да послужи като модел за други ментета", заяви пред АФП лейтенант Фабрицио Далемо от финансова гвардия.

След преглед със съдействието на техническата служба на Ferrari, колата бързо била разпозната като Toyota MR2 от второто поколение на модела.

Каросерията, която още не била пребоядисана, наистина имала формите на култовия модел на Ferrari, но фалшификаторите били оставили под задния капак оригиналния двигател MR2, който е с много по-малка мощ от известното Ferrari 360 Modena.

Подобни реплики не са рядкост, но понякога производителите и собствениците им биват преследвани от закона. Преди няколко години италианец, който преобразил своя Pontiac Fiero на Ferrari, бе изправен пред съд за нарушаване на авторските права заради непозволено използване на запазени марки и нарушаването на патенти.

Още по темата:
Да, това е BMW 750
От Peugeot 406 Coupe до Ferrari F430 Limo
Реплика на Ferrari Enzo с двигател BMW
Българска Toyota се преструва на Lamborghini

 

0 от 500