IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 2-Series излиза и като Gran Coupe

Новият модел ще се появи в М-версия

BMW 2-Series излиза и като Gran Coupe

BMW ще разшири гамата на 2-Series с четириврата модификация Gran Coupe. Както и стандартното купе, така и тази с 4 врати ще се предлага в М-модификация и ще трябва да се пребори за клиенти със седаните Audi RS3 и Mercedes-AMG CLA 45, твърди Autocar.
BMW 2-Series излиза и като Gran Coupe
Бъдещото BMW M2 Gran Coupe ще бъде оборудвано със същия 3,0-литров бензинов турбо мотор, който се поставя и на купето, доработено от М-подразделението. Мощността на агрегата е 370 к.с., а максималният въртящ момент достига 465 Нм. От 0 до 100 км/ч версията с две врати ускорява за 4,3 секунди, а максималната скорост е 270 км/ч.

Двигателят на BMW M2 може да се комбинира както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и със 7-степенна роботизирана трансмисия с 2 съединителя. Купето се предлага само със задно предаване, очакванията са това да се запази и при Gran Coupe, което ще получи същите скоростни кутии.

Вече е известно, че бъдещото BMW M2 Gran Coupe ще дебютира през 2019 г. Кога обаче ще се появи стандартният вариант на модела, засега не се уточнява. Излизането на 2-Series с 4 врати се обуславя и от факта, че след смяната на поколенията 3-Series ще порасне на размери. И така ще освободи ниша, която ще бъде запълнена именно от Gran Coupe.

Разстоянието между двете оси при новия модел ще бъде по-голяма отколкото е при сегашното 2-Series (2690 мм), но ще е по-малко от това на настоящата 3-Series (2810 мм). Това ще позволи повече място за краката на возещите се на задната седалка пътници. Освен това бъдещият автомобил на баварците ще се отличава с нов интериор, който ще бъде използван и при следващото поколение на купето и кабриолета. Те трябва да излязат през 2020 г.

Източникът на Autocar добавя, че в BMW все още не е взето крайно решение какво ще представлява 2-Series Gran Coupe - седан или лифтбек. Според информациите от концерна шефът на отдела за изследвания и разработки на марката Клаус Фройлих настоява за седан заради по-здравата конструкция, но пък други представители на компанията искат лифтбек, тъй като той е по-практичен.

Снимка: BMW

Тагове: bmw 2-series bmw m2
0 от 500