IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW се ориентира към разработка на автономни машини

Поздразделението i на баварския концерн променя дейността си

BMW се ориентира към разработка на автономни машини

Компанията BMW е променила дейността на своето подразделение i, което досега се бе специализирало в разработката на автомобили с хибридни и напълно електрически силови агрегати. Сега този отдел ще се занимава със съдаването на автономни автомобили, съобщава „Ройтерс”.
BMW се ориентира към разработка на автономни машини
Причината за промяна на дейността на BMW i се дължи на ниските продажби на неговите модели. През 2015 г. от BMW i3 са продадени едва 25 000 бройки по цял свят. Затова и ръководството на компанията реши да отложи за 2021 г. пускането на следващия модел от серия i, като вместо върху него да се съсредоточи върху създаването на автопилот.

Промяната се дължи и на още една причина. Част от топ-мениджърите, разработвали BMW i3 и i8 – Карстен Брайтфелс, Дирк Абенрот, Бенуа Якоб и Хенрик Вендерс, напуснаха компанията и преминаха на работа в китайската Future Mobility, която е част от концерна Tencent.

Системите за автономно управление ще помогнат на BMW да се конкурира с компании като Uber и Lyft, но на баварците няма да им се налага да плащат на шофьорите. Според някои информации германският производител вече търси партньор за проекта, като най-вероятно това ще бъде китайска фирма.

Следващият автомобил от серията i на BMW трябва да излезе през 2108 г., като това ще бъде роудстър i8. А за 2021 г. е насрочето пускането на седан i5, който да се конкурира с Tesla Model S.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw i
0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    p5yo ( преди 7 години )
    уааау... следващ модел чак през 2108, че с какво ще се занимават толкова мн години?!
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    bmw e60 ( преди 7 години )
    Еми ще караме тесла тогава :)
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Начи ( преди 7 години )
    тук някои хранят американците че били кравари и не знам си кви, но добре че поне те им купуват тая скъпа безполезна грозотия
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    i3 е тотален провал за БМВ. Хвърлиха сумати пари за разработката на екологични материали, лека конструкция на автомобиле и шантав външен вид. В същото време въобще не помислиха как да сложат по-голяма батерия за повече пробег. И накрая се окааз, че на потребителите не им пука за екологичните материяли, шантавия външен вид се възприема негативно. И най-важното, ниското тегло не е голям фактор за пробега на автомобила но малката батерия е голям недостатък.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    те така ще е като им намалява търсенето на сапунерката и3. струва колкото 325d 218кс, но сапунерката няма нищо общо с качеството, удобството и луксавторото е нормална кола, по-комфорна и т.н.