IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo възражда знаменито купе

Моделът Brera се завръща през 2020 г. като заместник на 4С

Alfa Romeo възражда знаменито купе

Alfa Romeo ще замени купето и роудстъра 4C с напълно нов модел, като това ще стане през 2020 г., съобщи германският Auto Bild.
Alfa Romeo възражда знаменито купе
Предполага се, че за новия автомобил ще бъде възродено името Brera. Под него италианският производител предлагаше купе с предно предаване (2005-2010 г.) и роудстър (2006-2010 г.). Бъдещата Brera ще бъде изградена на платформата със задно предаване Giorgio, която дебютира през 2015 г. със седана Giulia.

Новият модел обаче няма да се позиционира като директен наследник на 4С (на снимката). Очаква се това да бъде по-достъпен като цена и най-вече по-комфортен автомобил, който да може да се конкурира с BMW 4-Series и купето Mercedes-Benz C-Class.

За постигане на по-приемлива цена в Alfa Romeo ще се откажат от използването на карбон в конструкцията на бъдещата Brera. Гамата двигатели ще се състои от 4- и 6-цилиндрови мотори, като ще има и модификация Quadrifoglio Verde с 2,9-литров би-турбо агрегат с над 500 к.с.

Очаква се новият модел да стартира на цени от 40 000 евро.

Снимки: Alfa Romeo
 

Тагове: alfa romeo 4c brera
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 7 години )
    @Enzo проблема на брера е,че беше започната платформата на колата заедно с GM и в последствие GM се отказа от платформата. И за това Брера е с бензинови опелски мотори,всичките скоростно кутии са на Опел и самата платформа е много тежка. Това е проблема на този модел. Нямаха адекватни двигатели. Единствено 2.4 дизела биваше за тази кола.Но това не й пречи ад е един от най красивите автомобили.
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Надявам се, че няма да е с този оцъкления дизайн като на снимката. Онази Брера имаше брутално, дори злобно излъчване.
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Концепт-ът на Брера, който не се различаваше твърде много от пуснатия в производство автомобил, беше обявен за "Най-красивият автомобил в Света" през 2005г. Но, въпреки това, продажбите му бяха пълно разочарование за марката и генерира само загуби. Алфа не са излизали на счетоводна печалба от 2004г.
  • #2
    22 rate up comment 1 rate down comment
    //// ( преди 7 години )
    Само за сведение Брера с 2.4 дизел и 3.2 бензин я има освен с предно и с 4х4 предаване.
  • #1
    46 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Brera е една от най- красивите алфи