IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малките BMW M станаха по-мощни

Версиите M140i и M240i вече ще разчитат на 340 к.с.

Най-малките BMW M станаха по-мощни

Компанията BMW представи нови модификации на хечбека 1-Series, както и на купето и кабриолета 2-Series. Това са най-малките модели, доработени от M-подразделението на баварците, като са оборудвани с нов 6-цилиндров турбомотор.
Най-малките BMW M станаха по-мощни
След промяната M140i и M240i, както ще се казват двата автомобила, вече ще разполагат с агрегат с мощност от 340 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Това е с 14 к.с. и 50 Нм повече, отколкото при сегашните версии M135i и M235i. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 4,8-4,9 секунди.

Новият мотор е получил алуминиев картер, както и глава на блока от същия материал. Двигателят е оборудван и с последно поколение на системата за впръскване Valvetronic, както и с нова система за звукоизолация.
Най-малките BMW M станаха по-мощни
Агрегатът може да се съчетае както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с 8-степенен автомат. Двата автомобила ще се предлагат със задно предаване, но за тях е достъпна и системата за задвижване на четирите колела xDrive.

Снимки: BMW

Тагове: bmw m1 bmw m2
0 от 500