IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model X издържа на химическа атака

Филтрите на кросовъра изчистиха въздуха за 2 минути

Tesla Model X издържа на химическа атака

Tesla Motors проведе интересен експеримент в собствената си лаборатория, като неговата цел бе да докаже доколко ефективна е системата за почистване на въздуха с филтри HEPA, която се поставя на моделите на марката.
Tesla Model X издържа на химическа атака
В експеримента участва електрическият кросовър Tesla Model X, който бе поставен в специален надуваем купол. В него бяха пуснати химични елементи, с които нивото на замърсеност на въздуха надвишаваше 83 пъти допустимите от агенцията по опазване на околната среда (EPA) нива.

В крайна сметка системата от филтри на автомобила успя да се справи с всички замърсители, като почисти въздуха само за 2 минути. Проведеното след това измерване не откри никакви вредни вещества в салона на кросовъра.

От компанията обявиха още, че с всяка изминала година ефективността на използваните от нея филтриращи системи се повишава. Съвсем скоро Tesla ще може да предложи услуга на бъдещите си клиенти, които ще могат на определени периоди да подменят използваните до момент филтри с нови и по-съвременни.

Снимка: Tesla Motors
 

Тагове: tesla model x hepa
0 от 500