IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Русия приеха кадрите от регистраторите за доказателство в съда

Това е огромна крачка за справяне с корупцията на пътя, считат руснаците

В Русия приеха кадрите от регистраторите за доказателство в съда

От доста години руските шофьори поставят в колите си камери, с които заснемат какво се случва пред и около автомобила. Тези камери се наричат видеорегистратори, като записаните чрез тях изображения вече ще се приемат за доказателство в съда.
В Русия приеха кадрите от регистраторите за доказателство в съда
Снимка: intogadgets

Според руското издание lenta, което цитира съобщение от интернет страницата на Кремъл, за изменението в закона заслуга има лично президентът Владимир Путин.

"Материалите от фотографии, киноленти, звуко и видеозаписи, информационни бази, банкови данни, както и от други носители на информация се превръщат в пълноценни доказателства, а не във възможни доказателства в дела за административни нарушения", се казва в съобщението.

"Огромна крачка за справяне с корупцията на пътя", така руските медии анонсират поправката. И поясняват, че вече лесно може да се докажат причините за ПТП, като материалът трябва бъде взет предвид от органите на реда.

Въпросните кадри могат да бъдат използвани не са за изясняване причините за дадено ПТП. Те могат да бъдат и доказателство за поискан подкуп, полицейски произвол и др.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Русия ( преди 8 години )
    До по-долнияттрябва да докажеш , че не е от евроатлантическата гей храна , която си тъпкал 26 години ! И вдишването на 20 годишни дизелови изгаряния !
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Колега, можеш да ги осъдиш и за безмозъчност, защото това е година на раждане, не дата
  • #4
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Русия ( преди 8 години )
    И преди това съдиите пак са ги приемали като доказателство, просто сега всичко е оформено законово! А в еврогейска България! Куга!
  • #3
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Филмосделников ( преди 8 години )
    Огромен скок за човечеството(:+.Ето,че нещо може да обедини фобите и филите,като се приложи и у нас.Тогава лично ще монтирам 4 видеорегистратора за паноремен запис и ще отворя канал "Автокретеноиди". Всеки божи ден шофирам в столицата и пресмятам,че на всеки 2 километра се случва нещо идиотско:засичане,безмигачие,защипване телефона с буза и рамо и каране "на верев",полуминутно издирване скоростния лост за тръгване на кръстовище,гримиране,беседа с пътник,каране барутници,текущ ремонт в купето...
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В БГ са достатъчни за издаване на акт/фиш ако са придружени със свидетелски показания. При последващото обжалване обаче не знам каква е ситуацията. Всичко по подготовка на документите за свидетелстване се извършва безплатно от съюза на пострадали при катастрофи. Дава им се записа и се подписва документа
  • #1
    34 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сега остава и нашите кратуни да приемат такива промени в закона .......Нуждата е повече от крещяща с/у психопатите по улиците !