IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тестваш BMW 5-Series, получаваш Skoda Superb

Идеята е на ирландски дилър на чешката марка

Тестваш BMW 5-Series, получаваш Skoda Superb

Любопитен ход предприе дилър на марката Skoda от Ирландия. Той предлага на клиентите си тест-драйв на BMW 5-Series, като по този начин иска да ги убеди, че новата Skoda Superb по нищо не отстъпва на бавареца.
Тестваш BMW 5-Series, получаваш Skoda Superb
Инициативата е на дилъра Pilsen Auto, който на официалната си страница в интернет е публикувал следната обява: „Имате още един ден, за да приемете предизвикателството на Skoda Superb – тествайте нашия флагман заедно с BMW 5-Series, за да изберете кой е по-добър. Ние обаче вече знаем кой е той.”
Тестваш BMW 5-Series, получаваш Skoda Superb
Тестваш BMW 5-Series, получаваш Skoda Superb
Звучи доста самодоволно, но има и няколко сериозни причини за подобно твърдение. Основата е в цената – Superb стартира от 26 995 евро, докато BMW 5-Series е значително по-скъпо – минимум 45 200 евро.

Разликата действително е впечатляваща, което подхранва надеждите на търговците на Skoda, че новият флагман на марката ще може да се пребори с конкуренцията на сериозни съперници в сегмента на премиум-автомобилите.

Снимки: Pilsen Auto
 

Тагове: bmw 5-series skoda superb
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    GP ( преди 8 години )
    Нямам против която и да е марка, но статията е много подходяща да се спомене, че най-заблудените същества в автомобилния свят са феновете на BMW и ВАГ, в частност тези на Алллуди... Мислят си, че карат най-доброто и не признават нищо друго и така и няма да разберат по време на своя житейски път, че има и други хубави коли като Jaguar, Caddilac, Lexus... те ще си знаят тяхното и аргументите им в един спор ще бъдат като на 5-годишно дете.
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    По тъпо животно от фен на ВАГ няма на тоя свят - разходете се по улиците и доказателствата ще ви засипят без да ги търсите.
  • #8
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ваг фенчетата са налазили яко с кабела на рутера.Абе вие нормални ли сте?КАК ми сравнявате материалите в тоя кошник с материалите и екстрите в 5тицата?Били добри материалите? Ако ги сравняваш с таблото на трактора на село от 43-та години сигурно са даже луксозни ...Пълен фалш е тая шкода, за тия пари влизаш в новото мондео и виждаш колко много повече получаваш срещу същите или по-малко пари. Да не говорим за убитата им гама двигатели пълни с дефекти и софтуери за минипулации.
  • #7
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    а що не ползват едно халуди хаха 6? или фау фе груп са забранили, щото ще тряя да продадат "марката" халуди, за да не фалират?
  • #6
    18 rate up comment 2 rate down comment
    b.b. ( преди 8 години )
    Ако само цената беше определяща,то нямаше да съществуват марки като БМВ и Мерцедес. Тойота нямаше да прави Лекус,Хонда Аглока,а Нисан Инфинити. За да съществуват такива коли,които очевидно са по-скъпи от аналогични такива и да се продават,значи има нещо освен цена.За една кола най-важно е пътно поведение. След това идва конструкция,здравина,сглобка и хиляди други инженерни решения,съвкупността от които е една кола. А не само форма и цвят,както повечето от пишещите тук пубери си "избират" кола.
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Шкода ( преди 8 години )
    Аз лично останах направо учуден когато от Стария Суперб се качих на този разликата има наистина и никак не е малка. Стария си е с ужасно управления,2.0тфси и никого не можеше да трьгне като хората леко превали и неспираше да вьрти гуми сцепление нула..Този е определено крачка и то голяма напред...
  • #4
    36 rate up comment 4 rate down comment
    X6M ( преди 8 години )
    Суперб успях да тествам и не е никак зле.. Едва ли е по добьр от БМВ 5 но доста се доближава...Материлите не са никак лоши а упрваляемоста е на много добро ниво..БМВ е икона но тук една разлика от 15000евра е доста сериозен повод за размисьл...
  • #3
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Каква гордост !!! ( преди 8 години )
    Смятайте, Супърб модел 2015 се сравнява с Бмв 5 модел 2010...2017 излиза следващото поколение 5та серия тъкмо 2022 ,новия тогава Супърб ще може да се мери с него. Тея са 5 год. технологично зад Бмв !
  • #2
    11 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ХАхА Шкодата дори и на снимка не може да се конКуРира с бавареца. Едното е евтин продукт на ВАГ, а другото е може би най-добрия седан в този клас.Дори и най-зле оборудваното бмв 5тица е в пъти по-добро и технологично и удобно и по по по от тоя смешен супърб.
  • #1
    40 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Явно е че не е едно и също но супърба не е лоша кола. Може би единствения VW който да си струва парите.