IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati подготвя втори кросовър

Бъдещият Kubang ще бъде по-малък от Levante

Maserati подготвя втори кросовър

Maserati смята да се възползва максимално от увеличаващия се интерес към SUV моделите. Италианците вече представиха първия си кросовър - Levante, и вече работят върху втори такъв модел, който трябва да се появи през 2018 г., съобщава изданието Motor1.
Maserati подготвя втори кросовър
Моделът ще се разположи в субкомпактния сегмент B и ще получи името Kubang. Под това название италианците вече представиха два концепта - през 2003 и 2011 г. Серийният кросовър ще бъде нестандартен за марката, тъй като ще бъде с напречено разположение на двигателя.

Архитектурата на Kubang до голяма степен ще бъде заимствана от Jeep Renegade. За разлика от него обаче, автомобилът на Maserati ще се предлага само със задвижване на четирите колела, както и с 2,0-литрови бензинови и дизелови двигатели, работещи в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Началната версия на новия SUV ще стартира от около 35 000 евро. През 2019 г. ще излезе и модификация e-Kubang, която ще тръгва от 50 000 евро. Тя ще разчита на два електромотора с обща мощност 300 к.с. и само с едно зареждане ще може да измине минимум 800 км.
Maserati подготвя втори кросовър
В плановете на марката влиза още и създаването на екстремна версия на модела - MC Stradale. Тя ще получи  4,7-литров V8 с 600 к.с., позволяваща на паркетния кросовър ускорение от 0 до 100 км/ч за 4 секунди.

Снимки: Moror1

 

0 от 500