IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На опашка за новия модел на Tesla

Седанът още не е показан, но пред шоурумите вече се редят хора със спални чували и столчета

На опашка за новия модел на Tesla

Истински пазарен бум е напът да направи новия модел на американския производител на електромобили Tesla. Колата носи името Model 3 и ще бъде показана за първи път в края на тази седмица. Пред шоурумите на марката обаче вече се образуват опашки от хора, които искат да закупят електрическия автомобил. Да, те също не са го виждали.
На опашка за новия модел на Tesla
Андреас Стивънс чака пред шоурума на Tesla в Сидни. Снимка: Twitter

Един от тези хора е Андреас Стивънс. Той се е настанил пред представителството на Tesla в Сидни, Австралия. Ще нощува пред стъклените витрини, за да може да бъде първи в магазина, когато той отвори врати утре сутрин, пише изданието Mashable.

Дори да влезе първи обаче, Стивънс няма да бъде първия собственик на колата в Сидни. Причината е, че предимство при поръчката имат настоящите собственици на автомобил с марка Tesla.

Андреас Стивънс е приготвил сумата от 1500 долара, с която ще резервива своя Model 3. Доставката на колата обаче ще отнеме цели 2 години.

"Няма как, ще получа колата след около две години, но това не ме спира", казва Стивънс, който притежава 22-годишна Toyota Corolla. "Всъщност не бързам. Трябва да си построя гараж, в който да разположа системата за зареждане на автомобила".

Австралиецът споделя още, че служителите на шоурума се грижат за него - носят кафе и вода, зареждат телефона му.
На опашка за новия модел на Tesla
Във Ванкувър изглежда по-студено. Снимка: Twitter

В другия край на света - във Ванкувър, Канада, също започват да се образуват опашки. От снимката в Twitter профила на Tesla Motors се вижда, че нетърпеливите бъдещи клиенти на Tesla са по-добре подготвени - имат палатка, спален чувал и дори прибори за хранене.
На опашка за новия модел на Tesla
Отново Ванкувър. Снимка: Twitter
На опашка за новия модел на Tesla
Tesla Model 3, както подсказва името, ще бъде третото предложение на компанията след Model S и Model X. Електромобилът ще бъде най-достъпния модел в гамата, като се очаква да струва около 65 000 долара, твърди Mashable. Според други източници цената на модела няма да надхвърля 35 000 долара.

0 от 500
  • #27
    1 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Както обикновено, повечето коментиращите са прочели само заглавието и веднага да коментират колко са прости хората или каква е схемата и измамата :DА пича скача директно на Тесличка от Тойотката :)"Няма как, ще получа колата след около две години, но това не ме спира", казва Стивънс, който притежава 22-годишна Toyota Corolla. "Всъщност не бързам. Трябва да си построя гараж, в който да разположа системата за зареждане на автомобила".
  • #26
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Норвежците направо са откачилиhttp://teslaclubsweden.se/langa-koer-till-forbokningen-av-tesla-model-3/Японците също чакат наредени.Ами 100 канадци в Монреал чакащи 2 часа още преди да отвори магазина
  • #25
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И германците чакатhttp://i.imgur.com/4kqsvtu.jpgи лондончани и белгийци при Ghent
  • #24
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Българино ще обясниш ли защо тези хора не чакат пред авто салоните на немските марки.
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бай *** винаги е най добрия, а американците са ***.А какво ще кажете за чакащите швейцарци и австралийци?http://imgur.com/bBxZRYyhttps://twitter.com/teslamotors/status/715269494478753792
  • #22
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много странно Бай *** купуващ коли по на 10-15 години дава акъл на други които на всеки 4-5 си взимат нова.
  • #21
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Евала на Тесла! Вървят по пътя на Апл. Другите производители могат само да завиждат.
  • #20
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Опашка за продукт струващ 35 бона? Глупостите на медиите или безработни плиткоумници! Да си я поръчат онлайн, вместо да киснат на опашка. Това да не са телефони! Или си мислят, че в шоурума има 100 бройки и си я взимаш веднага. Ама американците са известни с идиотията си по света.
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Не съдете ( преди 7 години )
    Май съм станал малко мекушав откакто имам дете.
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Не съдете ( преди 7 години )
    Имах да занеса нещо на приятел, въпреки че той предложи да дойде до вкъщи и аз му отказах, ако не бях му отказал нямаше да ми се случи това.Имам от кого да получавам каквото искам, така че това за което говориш въобще не ми е минало през главата.