IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW: 6 нови модели до 2012

Компанията от Мюнхен потвърди официално, че работи върху X1, Mini-SUV и Rolls-Royce Coupé

BMW: 6 нови модели до 2012

BMW X6, предстоящ модел, показан във Франкфурт


В рамките на обявената сега стратегическа нова линия BMW Group иска да увеличи оборота от сегашните 1,4 на повече от 2 милиона единици годишно. Средство за постигането на тази цел са новите модели и при трите марки на концерна.
"Потвърждаваме BMW X1, така ще разширим успешната фамилия от Х-модели", заяви шефът на баварската фирма Норберт Райтхофер. 



BMW CS, показан в Шанхай

"Освен това решихме да произвеждаме и модел Gran Turismo с четири врати като концепцията CS, която показахме в Шанхай". За сметка на това проектът за конкурент на Mercedes R-клас е бил погребан.
На негово място идва нов проект с коренно различна философия – става дума за автомобил от нов тип, който в BMW наричат 'Progressive Activity Sedan' (съкратено PAS), който щял да интерпретира присъствието на лимузина, но да изненадва с много нови функционалности, допълва Райтхофер. 

Но това не е всичко. При другите две марки в концерна също ще има новости. При Rolls-Royce ще има по-малък Phantom, купе на същата база. При Mini след лимузина, кабрио и комби ("Clubman") ще има и четвърта версия, която Райтхофер описва малко криптирано: "при Mini решихме да произвеждаме нов модел от типа 'Sports Activity Vehicles' "
Тези модели трябва да се появят във времевия коридор до 2012 година.
0 от 500