IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aeolus A9 - французин с китайски дрехи

Новият флагман на Dongfeng е преработен Citroën C5

Aeolus A9 - французин с китайски дрехи

Китайската компания Dongfeng представи новия си върхов модел. Това е седанът Aeolus A9, който представлява преработена версия на Citroën C5.
Aeolus A9 - французин с китайски дрехи
Снимка: Dongfeng Peugeot Citroën

На пазара в Китай, в съответствие с местното законодателство, френската компания Citroën си сътрудничи с Dongfeng, предоставяйки на китайците технологии и агрегати. Двете компании имат общ завод в Ухан, като Aeolus A9 и Citroën C5 ще се произвеждат на една и съща поточна линия в съоръжението.

Новият модел на джойнт венчъра Dongfeng Peugeot Citroën ще се оборудва със само един двигател. Той е 1,8-литров с турбо, като също се произвежда в Китай.

Що се отнася до дизайна на Aeolus A9, той се отличава от този на колите на Citroën. По-скоро прилики могат да бъдат открити с автомобилите на VW Group. 

Самото име Aeolus, вдъхновено от бога на ветровете в гръцката митология, бе въведено през 2009 година, когато производителят на камиони Dongfeng навлезе и в бизнеса с леки коли. Китайската марка има в гамата си още няколко модела от тези серия - базирания на Citroën C4 Aeolus L6, компактните седани A60 и S30, електрическия E30L и кросовъра AX7.

В Китай PSA Peugeot Citroën има още един джойнт венчър. Той е с местната компания Changan и се занимава с производството за китайския пазар на моделите от марката DS.

Припомняме, че през 2014 година Dongfeng придоби 14% от Citroën срещу сумата от 800 млн. евро. 

Тагове: dongfeng citroen c5 aeolus a9
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Achtung ( преди 8 години )
    A3 му е евтина ходовата част, хвани една А4 да и преброиш носачите и тогава пак ще говорим :)
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    М ( преди 8 години )
    Анонимко,дано Господ поне да те пази,защото като ти чета поста доста те е кастрирал от към мозък.С 170 в населено място и чалга грозна до края, то и мацките ти се лепят защото са като мухи на л...но.
  • #2
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Хубава Кола ( преди 8 години )
    Това си е оригинален китайски Пасат А6. Сигурен съм че е по здраво направено от немските фалшификати, и предвид цената е много по изгодно предложение от всичко немско.
  • #1
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Олеле ужас!Прилича на Алуди Патас.