IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini възроди 45-годишен автомобил

От прототипа Miura SV е бил произведена само една бройка

Lamborghini възроди 45-годишен автомобил

Lamborghini даде нов живот на една от първите си суперколи – Miura SV. Автомобилът, който дебютира на автосалона в Женева през 1971 г., е възстановен на базата на снимки и исторически документи във фирмения център за реставрации Lamborghini PoloStorico.
Lamborghini възроди 45-годишен автомобил
Прототипът е произведен преди 45 г. в един екземпляр, като в основата му е Miura S (известна още като P400S), но е оборудван и с компоненти на по-късната Miura SV (P400SV). При реставрацията инженерите на Lamborghini PoloStorico са използвали само оригинални части, а крайният резултат бе показан на конкурс за дизайн във Флорида през миналия уикенд.

Моделът Miura е флагманът на Lamborghini през периода 1966-1973 г. Купето е оборудвано с 4,0-литров V12 мотор, който първоначално предлага 350 к.с., но по-късно е форсиран до 370 и до 385 к.с.

Най-масовият вариант е с 370 к.с. - Miura S, от която са произведени 338 бройки. Тази суперкола ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди и развива 276 км/ч, като за времето си е най-бързият сериен автомобил на планетата.

Мястото на Miura в гамата на марката е заето от Countach, а след това се появяват Diablo, Murcielago и накрая идва съвременния Aventador. Във версия SV той ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди.

Снимка: Lamborghini

 

Тагове: lamborghini miura
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Veselin ( преди 8 години )
    Bravoo momcheta samo taka istoriqta na Lambo e velika slava na ferycho
  • #3
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ламборджини за мен е марката, която винаги е вървяла във възходящ път относно дизайна. Винаги с най-добрия дизайн. Гледам под статията снимки на коли продавани втора ръка и направо настръхвам. Няма такава визия. Страхотни са.
  • #2
    25 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Когато бях ученик много много отдавна през 80-те години на миналия век, родителите ми подариха Миура от колекцията железни колички от Мачбокс. Имах и много други модели на Мачбокс но Миура ми бе любимия. Сега като се сещам друг любим модел ми беше Citroen DS, което може и да се стори странно на много от вас.
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Ганчовец ( преди 8 години )
    Най-красивото Ламбо на всички времена.