IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren включва хибрид в семейството Super Series

Наследникът на модела 650S ще получи повече от 700 к.с.

McLaren включва хибрид в семейството Super Series

Следващата суперкола на McLaren от семейството Super Series ще бъда хибрид. Това съобщи главният дизайнер на британската марка Франк Стивънсън пред Car and Driver.
McLaren включва хибрид в семейството Super Series
В момента в семейството Super Series влизат купето и роудстъра 650S (на снимката), както и техните по-мощни модификации – 675LT, състезателният 650S GT3 и редица други доработени версии. Техният наследник вече се разработва от компанията, като засега носи името P14.

Новият автомобил ще се задвижва от агрегат, в който влизат 3,8-литров туин-турбо V8, комбиниран с електрическата система на флагмана McLaren P1. Машината ще бъде максимално лека, като мощността на мотора ще премине 700 к.с. По този начин ще бъде увеличена разликата между моделите от Super Series, които имат 650 к.с., и тези от семейството Sports Series, разполагащи с 570 к.с.

Освен хибридна система McLaren P14 ще получи напълно нова оптика и изцяло преработен интериор с нов интерфейс. Световната премиера на модела ще се състои на следващото изложение в Женева, като ако се съди по мощността на машината, нейното име ще започва с числото „7”.

Снимка: McLaren

0 от 500