IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Джипът на Aston Martin ще се произвежда в Уелс

Македония бе отхвърлена като възможна локация

Джипът на Aston Martin ще се произвежда в Уелс

Aston Martin избра локация за новия си завод, в който ще произвежда първия в историята си кросовър. Това е Уелс, като преди това британците проучваха възможности за строеж в Македония, САЩ и Близкия Изток.
Джипът на Aston Martin ще се произвежда в Уелс
От Aston Martin не разкриват причините за избора на именно тази локация. Съобщава се обаче, че за изграждането и оборудването на съоръжението са предвидени 200 млн. британски лири. Строежът ще стартира догодина и трябва да бъде напълно завършен през 2020 г. Заводът ще се простира на 90 декара, като ще създаде около 1000 работни места.

В новото предприятие компанията ще произвежда своя първи кросовър, загатнат чрез концепцията DBX (на снимките). На по-късен етап съоръжението ще се заеме и с производството на моделите на марката Lagonda.
Джипът на Aston Martin ще се произвежда в Уелс
Към момента Aston Martin разполага със само един завод, позициониран в Гейдън, Великобритания. Той също предстои да бъде модернизиран за новата гама модели на британците. Тя ще бъде разширена още тази есен със спортния DB11, а на през 2018 година на конвейера трябва да се качи и електрическата машина RapidE.

Британците планират да подменят изцяло гамата си от модели през следващите 5 години.

Снимки: Автосалон Женева 2015

Тагове: aston martin dbx
0 от 500