IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австралийският Commodore ще се продава в Европа като Opel?

Стратегията на австралийското подразделение на GM се променя и сега все повече успехът на Holden зависи от неговата експортна програма.

Австралийският Commodore ще се продава в Европа като Opel?
Един от първите нови ходове на шефовете на фирмата са да предложат на европейските пазари своя успешен седан Commodore. 


Различни версии на този автомобил вече се продават в Близкия изток, Южна Африка и Азия. Под марката на Pontiac G8 автомобилът се продава и в САЩ. Сега се очаква неговия дебют в Европа, съобщава списание Drive. 

Всъщност този модел вече се продава във Великобритания, но само в ограничени бройки, като Vauxhall VXR 8. Това е най-силната версия на модела. 

Според шефа на Opel  Ханд Демант (Hand Demant), е много възможно скоро да видим този модел под марката Opel, като нов флагман на фирмата. Този модел ще замести спрения от производство през 2003 г. Opel Omega. 

Един проблем около австралийския модел е липсата на дизелова версия. Макар GM да разполага с отличния дизелов V6 двигател с обем 2.9 литра, според Демант инвестициите за създаването на дизелова версия ще бъдат доста високи и едва ли има шанс такава да се появи при Commodore. 

Остава открит и варианта за нов флагман на Opel да се използва новия Cadillac CTS. Проблемът тук обаче е, че този автомобил ще се продава и самостоятелно в Европа.
0 от 500