IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Mixim – ново поколение електромобил

Концепцията на Nissan - Mixim е една от по-радикалните показани във Франкфурт. В същото време според експертите, технологията е готова за серийно производство и може да се появи още към края на десетилетието.

Nissan Mixim – ново поколение електромобил


Концепцията Mixim е задвижвана от така наречения SuperMotor на Nissan. Всъщност електродвигателите са два – всеки от тях е независим и задвижва една от осите на автомобила. Така в зависимост от пътната обстановка, автомобилът може да бъде с предно предаване, със задно предаване или да работи като 4х4. 


Електроенергията идва от нов тип литиево-йонна батерия. 

В интервю за изданието BusinessCar,  шефът на Nissan за производството в Европа Пиер Лонг (Pierre Loing), заяви че технологията ще се появи на пазара още през 2010 г. и може да бъде използвана и в други модели на Nissan. 

Дължината на Mixim e 3700 мм, широчината 1800 мм, височината 1400 мм, а междуосието е 2530 мм. В купето се разполагат удобно трима пътници. 

Теглото на електромобила е 950 кг. С едно зареждане на батерията което ще трае само 40 минути, ще могат да се изминат около 250 км, като максималната скорост ще достига 180 км/час.
0 от 500