IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последни изпитания за новото поколение на Ford Fiesta

Автомобилният салон във Франкфурт продължава до неделя, а автомобилните фирми вече мислят за нови премиери и следващи салони.

Последни изпитания за новото поколение на Ford Fiesta
Сред очакваните в Европа модели е и този на новото поколение Ford Fiesta. Прототипът Verve видяхме във Франкфурт и той показа някои елементи от бъдещата Fiesta. Знае се обаче, че бъдещия компактен модел на Ford ще бъде по-скромен и недотам авангарден какъвто е Verve. 


Първите неофициални снимки се появиха днес в интернет, като Fiesta е била „хваната” при тестове при екстремни температури в южната част на Европа. 

Знае се, че Ford Fiesta ще има по-голямата част от компонентите, които вече познаваме от Mazdа 2. Това говори, че новото поколение на Fiesta няма да бъде по-голямо, а вероятно дори ще има по-малки размери от сегашното. Има индикации, че Ford променя стратегията, като чрез намаляване или запазване на размерите снижава теглото, а по този начин и разхода на гориво и вредните емисии. 


Новото поколение на Ford Fiesta ще се произвежда на платформата B2E, на която ще се произвежда и новата генерация на Fusion. Интересно е, че новата Fiesta за първи път ще се предлага и на пазара в САЩ. 

Никой все още не може да каже как точно ще изглежда бъдещата Fiesta. От тези снимки с тежка маскировка е трудно да се каже нещо повече, но може да се предполага че предницата ще вземе много от елементите на Verve, вкл. и фаровете. Възможно е и да има малко дизайнерско връщане към стила New Edge, за което можем да съдим по силуета напомнящ донякъде на Focus.
0 от 500