IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Концепцията Up! – връщане към корените на Volkswagen

Изглежда, че Volkswagen се връща към своите корени с това което показа като концепция във Франкфурт.

Концепцията Up! – връщане към корените на Volkswagen
Моделът Up! е с разположен отзад мотор, има три врати и четири места – една идеална кола за градски условия. Нещо повече, цената на този автомобил няма да бъде висока и той ще е достъпен за много градски семейства. 


Дизайнът има много общо с този на оригиналния „бръмбар” и носи положителни емоции. Интересно е, че всяка от седалките, естествено без тази на шофьора, може да се сгъва или да бъде извадена изцяло от автомобила. Така се освобождава много място за покупки или друг багаж. Извадените седалки могат да бъдат събрани в предния багажник или в задната част на автомобила. 


На централната конзола преобладава големият LCD екран реагиращ на допир (touchscreen). Автомобилът предлага сателитна навигация, аудиосистема, климатик и компютърна система. Втори екран пред водача го снабдява с цялата необходима информация, без да го принуждава да отмества погледа си от пътя. 

Дължината на концепцията на VW е 3 450mm, а широчината е 1 630mm. Мястото за четири пътници е достатъчно и удобно. Очакваме скоро VW да предостави цялата техническа информация за колата. Знае се, че двигателят ще бъде турбобензинов със сравнително малък обем и директно впръскване на горивото. 


Елемент от предната броня на автомобила създава впечатлението за „усмихващ се” автомобил, който най-вероятно ще бъде харесван от всички. Същият елемент виждаме и отзад. 

Бъдещето на тази концепция ще зависи от реакциите на по-широката публика. Досега имаме всички основания да вярваме, че те ще бъдат положителни и този красив малък автомобил ще влезе в серийно производство в недалечно бъдеще.
0 от 500