IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бруталната кола в България

1400 к.с. изстрелват този Volkswagen до 100 км/час за само 2 сек (Видео)

Най-бруталната кола в България

8 секунди - горе-долу толкова са необходими на по-сносните коли да развият скорост от 100 км/час. Един стар Volkswagen Scirocco обаче е способен да развие внушителните 290 км/час за същото време. Колата е дело на Българи и не спира чупи рекорди.
Най-бруталната кола в България
Въпросният Volkswagen Scirocco е най-бързата кола в България, съобщава bTV. Автомобилът е пистов, изграден е от нулата, като затова са били необходими цели 10 години.

"Чухме за състезания, които се правят на Божурище и от интерес просто отидохме да опитаме. Колата изобщо не беше готова тогава за такива състезания. Тя беше със стандартен двигател със 75 коня. Оттам се запалихме", разказва собственикът на машината Христо Петров.

През годините той и екипът му правят последователни промени, като в момента единствените оригинални компоненти на автомобила са предното стъкло и тавана. Всичко останало е подменено с нови части.
Най-бруталната кола в България
В момента автомобилът развива 1217 к.с. на колелата, което са равнява на приблизително 1400 к.с. мощност на двигателя.

Резултатът е ускорение от място до 226 км/час за 5,3 секунди. Максималната скорост на автомобила - 290 км/час, се постига за само 8,05 сек. Най-популярната дисциплина - спринт 0-100 км/час, пък изисква едва 2 секунди.

Доработеният Volkswagen Scirocco не работи с бензин. Екипът на Христо Петров използва етанол, тъй като това гориво доставя по-голямата мощност, има по-ниска температура на горене и по-малко натоварване върху двигателя.

Запаленият автомобилист не разкрива каква сума е погълнал проекта, но споделя, че разходът на гориво е около 700 литра на 100 км.

За да се справи с натоварването от огромната турбина, блокът на двигателя е пълен с цимент (за да няма кухини). За спирането пък се използва парашут.
Най-бруталната кола в България
Българите не възнамеряват да спират с подобренията. Те са многократни шампиони на България и държат рекорди на две писти в Гърция. Следваща им цел е английската писта "Санта Под". Там нашите състезатели ще мерят сили с най-бързите коли на Европа.
 



Снимки и видео: YouTube

Още по темата:
Първата българска суперкола

Тагове: volkswagen scirocco
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 6 години )
    германците са учили японците на инженерство по политика на императора на япония в период от 40 години в края на 19 и началото на 20 век така че да правиш паралели е просто смешно. питай всеки японец какво мисли за немската техника (едва ли ще успееш защото си *** *** който друго освен региналния си бг диалект не говори). всичко останало е просто икономическа политика от 21 век - като произвеждаш нещои продаваш защо трябва да го правиш вечно? (и въпреки това мерцедес 240д 4,5 млн км е реко
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Майна ( преди 8 години )
    Koko след като написа коментара си , някой помогна ли ти с 5 (пет) цифрения код ,който се изисква за да го post-неш или сам се справи?
  • #14
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Koko ( преди 8 години )
    Kato gledam kak trugva, niama mnogo traction i gubi vreme, da vidi tezi ot 405 v Oklahoma s po nad 2000 konski sili kak trugvat i kakvo praviat. Kolata e burza, no leka. Zaradi tova niama dobur traction, a tova e nai vajno pri tozi vid satezania.
  • #13
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    autocomedy смучат от пръстите си, защото спонсора им е дал фира и вече не им плаща да пишат статии за него. Пък и какви статии да пишат, като трябва все лоши неща да предоставят на публиката. То, какво ли хубаво им остана след дизел гейтовете и разкритията, че са най-големите мошеници. Пълна скръб е и сайта autocomedy и спонсорите им!!!
  • #12
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    autocomedy, хубаво се чудита какво да пишете- вземете отразете рали дакар (аз си го следя от чуждестранни сайтове, само давам идея за пълнеж, пък и последно време наистина си изсмуквате от пръстите стари новини)
  • #11
    17 rate up comment 9 rate down comment
    ... ( преди 8 години )
    Ицо собственика на колата го познавам лично. Много е напред с материала. Има голям сервиз и се занимава доста професионално с бегачки и прави тунинг. Има и магазин за авточасти и масла. Представител е на Моторекс. Фирмата му се казва Хеед 91 и се намира в Надежда, точно до Лидъла и хотел Надежда на ул.Хан Крум.Колата се казва Volkswagen Scirocco GTR.Последното GTR, защо е спестено само не знам! Явно, за да си мислят хората, че това е някакъв ФВ, а всъщност не е.
  • #10
    14 rate up comment 11 rate down comment
    знаещ ( преди 8 години )
    Този ВАГен е с двигател RB26DETT!!!Та да питам аз кое точно му е немското на колата? Освен ламарините нищо друго!
  • #9
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Браво за рекордите и успех в подобренията! Много впечатляващи резултати наистина. Имам обаче въпроси. Защо колата се нарича Volkswagen Scirocco Както става дума само тавана и предното стъкло са на Volkswagen Scirocco. Не е ли по-правилно да се казва Нисан колата след, като под капака и всичката техника по колата е японска?
  • #8
    19 rate up comment 13 rate down comment
    WWW ( преди 8 години )
    Това си е Нисан с купе на Scirocco.
  • #7
    6 rate up comment 13 rate down comment
    1 ( преди 8 години )
    Е кое е VW окнет грозното купе?