IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кia и Hyundai с мрачна прогноза за 2016 г.

Корейците предвиждат застой на продажбите на техните модели

Кia и Hyundai с мрачна прогноза за 2016 г.

Корейските производители Kia и Hyundai публикуваха официално прогнозите си за продажбите на нови автомобили през 2016 г. Двете компании предвиждат застой на ръста на продажбите, който се очаква да бъде на нивата от 2006 г.
Кia и Hyundai с мрачна прогноза за 2016 г.
Този резултат Kia и Hyundai свързват най-вече със забавянето на икономическия ръст в Китай и на нестабилната обща финансова ситуация в цял свят. Председателят на борда на директорите на двете компании Чун Мон Ко дори предрече, че 2016 г. ще бъде една от най-тежките за двете корейски марки в цялата им история.

Според шефа на двата производителя, продажбите на Kia и Hyndai през настоящата година няма да могат да превишат 8,130 млн. бройки. А това ще бъде най-ниският резултат на компаниите за последните 10 години.

„Единственият вариант тази ситуация да се промени, е китайската икономика да тръгне нагоре. Ако това не стане, ни очакват доста трудни месеци”, категоричен е председателят на борда на директорите на Kia и Hyundai.

Снимка: Kia

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Striker ( преди 8 години )
    Ми аз не знам изобщо какво пискат. Така е, както казват по-долу. Цените на нов Хуйдай сравнен с тези на Фокус или Астра са почти едни и същи - е какво очакват!?! Особено в Европа, трева не пасат. Ако си купуваш жълто, поне да е наблъскано с екстри и на половин цена спрямо западните конглокенти. Иначе смисълът се губи моментално.
  • #3
    10 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    Ами да понамалят малко цените. И отстъпки да почнат да правят. Много са си повярвали последните години. Не съм им карал колите, че са скъпи според мен за това което предлагат, но на тези цени едва ли ще ги карам ;).
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Цените им стигнаха тези на западните конглокенти, че дори ги и надминаха... та нормално да продават по малко. И отстъпки не правят поне КИА не прави.
  • #1
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Гост ( преди 8 години )
    Спокойно в България се надяват на 3% ръст и Бат Бойко не харесва % - та иска по- висок.