IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Сидни е премиерата на новото поколение Toyota Land Cruiser

На автомобилния салон в Сидни, който ще бъде открит на 11 октомври, Toyota ще представи новото поколение на Land Cruiser.

В Сидни е премиерата на новото поколение Toyota Land Cruiser


От снимките се вижда, че автомобилът е запазил голяма част от характерната стилистика на своя предшественик. Размерите на новото поколение обаче са малко по-големи от тези на миналото. Дължината е по-голяма със шест см, широчината с три, а височината с 1.5 см. 

Наред с това двигателите които сега ще се предлагат с Land Cruiser ще бъдат по-мощни. Toyota Land Cruiser, произведен на платформата на Lexus LX 570, бе показан за първи път на автомобилния салон в Ню Йорк през април. Официалната премиера на серийната версия сега ще бъде в Сидни. 


Окачването е изцяло ново, хидравлично с електронно управление и система Crawl Control, която на труден терен автоматично поддържа скорост от един до пет км/час. Идеята на производителите е чрез нея на труден терен да позволят на водача изцяло да се концентрира върху управлението и волана и да не мисли за газта и скоростта. 

Новият Land Cruiser ще се предлага с два осемцилиндрови двигателя – бензинов и турбодизелов. Бензиновият е с обем 5.7 литра и има максимална мощност 380 к.с. Максималният му въртящ момент е 545 Nm. Той ще бъде комбиниран с шестстепенна автоматична скоростна кутия. Конкретни данни за турбодизеловият агрегат засега не се дават. 

Продажбите на новата Toyota Land Cruiser ще започнат още през ноември, но цената все още не е известна.  
0 от 500