IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A8 Security – най-висока сигурност и лукс

На военна изложба в Чехия Audi представи нова версия на А8 – Security.

Audi A8 Security – най-висока сигурност и лукс
На пръв поглед тази версия не привлича с нищо по-различно от стандартната версия вашето внимание. Естествено това е и целта на създателите – да представят уникален със своите качества за сигурност автомобил, който на пръв поглед не се различава от стандартния модел. 


Всъщност това е уникален брониран автомобил с тегло 4 тона и стъкла с дебелина пет см, който може да опази своя екипаж и при избухване на мина. Бронираната версия на А8 е дело на специалното подразделение на Audi Security. Двигателят е 12 цилиндров с обем 6.0 литра и максимална мощност 450 к.с. 

Въпреки четирите си тона лично тегло, автомобилът леко достига до скорост от 250 км/час. Все пак основната цел на този автомобил е сигурност на пътуващите, а не висока скорост. Сигурността на този автомобил е от най-високата възможна за автомобил класа - B7, изцяло брониран, със стъкла дебели 5 см, той може да предпази пътниците не само от куршуми, но и от мини и взривни устройства на пътя. 


Автомобилът е оборудван и със системи като run-flat, която позволява при пряко попадение и спукване на гумата да продължи да се движи, докато стигне на безопасно място. При най-тежката ситуация, водачът може да използва системата "emergency exit". Чрез пиропатрони вградени в седалките могат да се отворят вратите в случай на нужда и да се даде възможност на пътниците да излязат от автомобила. 


Освен за безопасност, както се полага на едно Audi A8, Security предлага и комфорт и лукс за пътниците. Кожени загряващи се и охлаждащи се седалки със система за масажи, възможност за превръщане на пространството зад водача в малка канцелария, наличие на хладилен бар и др. подобни подсигуряват удобството на пътуващите. Цената на тази версия на Audi A8 е около 360 000 евро.  
0 от 500