IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Sandero – Dacia Logan за Южна Америка

В Европа все още върви автомобилният салон във Франкфурт, но Renault вече прави премиера на свой нов модел в Южна Америка.

Renault Sandero – Dacia Logan за Южна Америка
Новото Renault Sandero е с пет врати и е първият модел на френската фирма, който прави световна премиера на пазар извън Европа. 


Този модел е разработен в Технологичния център на Renault в Бразилия, а неговото производство ще става в завода в Куритиба. 

Автомобилът ще бъде произвеждан на платформата B0, която използва и Dacia Logan. Renault Sandero има дължина 4020 mm. В интериора предлага широчина в областта на раменете на пътуващите на предната седалка от 1400 mm и височина от седалката до тавана от 878 mm. Това го прави доста просторен автомобил с възможности за удобно пътуване. 


Багажникът не впечатлява много със своите възможности да поеме 320 литра. Задната седалка се дели и сваля в съотношение 60:40. 

Засега този хечбек с пет врати ще се предлага с един бензинов двигател с обем 1.6 литра и 16V, и с добре познатия турбодизелов агрегат 1.5 dCi. Специално в Бразилия обаче, основни ще бъдат три агрегата работещи с био гориво, тип FlexFuel. Това ще са двигатели с обем 1.0 литра и 16V, 1.6 литра 8V и 1.6 литра 16V. 


Продажбите на Renault Sandero в Бразилия ще започнат през декември, а от началото на следващата година колата ще се предлага и на пазара в Аржентина.
0 от 500