IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo ReCharge се зарежда направо от електромрежата

Новата концепция на Volvo ReCharge, може да измине на електроенергия 100 км.

Volvo ReCharge се зарежда направо от електромрежата
След това се включва автоматично бензиновият мотор или пък можете да го включите в контакта и да го заредите. 


Концепцията в „разрязан” вид беше показана във Франкфурт. Автомобилът е произведен в завода на фирмата в Калифорния, САЩ, на базата на С30. 

Литиево-полимерната батерия е разположена в багажника. Във всяко от колелата е монтиран електромотор, работещ независимо от останалите. Така фактически автомобилът е със задвижване на четирите колела. Кинетичната енергия генерирана при използване на спирачките се преобразува в електроенергия и се „складира” в акумулатора. 


Бензиновият двигател е с обем 1.6 литра, тип Flexifuel, който може да използва за гориво и биоетанол. Включва се автоматично когато акумулаторните батерии са изчерпани на 70 % или при скорост над 100 км/час. Ускорението от 0 до 100 км/час е за 9 секунди, а максималната скорост на Volvo ReCharge е 160 км/час. 

Пълното зареждане на акумулаторните батерии трае три часа. След режим на бързо зареждане, което трае 1 час, колата може да измине около 50 км. Разходът на бензин се движи (в зависимост от изминатите километри) от 0 до 5.5 литра на 100 км.
0 от 500