IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG S65 Cabriolet пристигна с V12 под капака

Най-новият представител семейство S-Class

Mercedes-AMG S65 Cabriolet пристигна с V12 под капака

 Докато повечето автомобилни компании залагат на тенденцията за намаляване обема на моторите, Mercedes-AMG се придържа към традицията да оборудва своите модели с големи и мощни двигатели. Най-новият представител на върховото семейство S-Class - S65 Cabriolet - пристига на пазара с V12 агрегат, имащ обем от цели 6,0 литра.
Mercedes-AMG S65 Cabriolet пристигна с V12 под капака
Снимки: Mercedes

Mercedes-AMG S65 Cabriolet, каквото е пълното обозначение на модела, таи под капка си мощност от 630 к.с. и 1000 Нм максимален въртящ момент. Най-мощният кабриолет S-Class е способен на спринт от място до 100 км/час за 4,1 сек., а максималната скорост на движение е ограничена електронно на 250 км/час. При поръчка на опцията AMG Driver’s Package, стрелката на скоростомера достига 300 км/час.

Огромният за настоящия автомобилен пазар агрегат се куплира с автоматична трансмисия AMG SPEEDSHFIT 7G-TRONIC. Задвижването е към задните колела, но се очаква да бъде налична и система 4MATIC.

Стандартни за модела са 20-инчови джанти с гуми 255/40 отпред и 285/35 отзад, система за отопление на салона AIRSCARF, интелигентен климатик, акустичен покрив с три слоя, подлакътници с отопление и др.

Всички подробности за новия Mercedes-AMG S65 Cabriolet ще станат ясни в близките седмици. Продажбите стартират в началото на април 2016 година, а първите доставки към клиенти ще бъдат факт през месец май.

Още по темата:
Daimler го закъса за двигатели V12
Mercedes-AMG слага 4х4 на всички модели с V12

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Кънчо ( преди 8 години )
    Иронията беше за колегите от EVN,ЧЕЗ..и електромерите.Харесва си ми и още как ..с 1000 оборота на D9 със 140 :) Други неща не ме спечелят ама там съпротивата е много яростна хахха... За дисплейте си много прав коелга..стрелки на дисплей..бляк..с едно изключение LFA..
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ех загубиха кънчо като клиент, не му хареса нещо...
  • #1
    2 rate up comment 13 rate down comment
    кънчо ( преди 8 години )
    Версия хибрид ще има ли? То много западнал тоз V12.. куп бутала..ааха разбрах ,6 от бутлата са за хибрида да го хранят..Да е модерно и да си има Дураселл в багажника и ампер метър.Мухахахахха..